Stanko Mršić počinje igrati kvalifikacijske utakmice za ostanak na klupi Splita

Nedjelja, 04. kolovoza 2013. 14:27 Napisao/la  SC

Prema svim pokazateljima Split je prije početka prvenstva slovio najveći favoritom za osvajanje 2. mjesta u ligi koja Dinamu služi kao prednatjecanje za europske nastupe

Stanko Mršić prvi je trener u HNL-u koji je počeo igrati kvalifikacijske utakmice za ostanak na klupi. Nakon četiri kola Split ima 4 boda! Momčad u koju je na početku uloženo najviše novaca rezultatima i igrom daleko je od očekivanog. Prema svim pokazateljima Split je prije početka prvenstva slovio najveći favoritom za osvajanje 2. mjesta u ligi koja Dinamu služi kao prednatjecanje za europske nastupe.

 

Nakon pobjede (2:1) protiv Slavena Belupa u 1. kolu, Split je odigrao jednu neodlučenu (Istra, 1:1) utakmicu nakon čega su uslijedila dva poraza (Hajduk 0:3, Dinamo 0:1). Momčad Stanka Mršića izraziti favorit nije bila samo u utakmici protiv Dinama, koju je izgubila u 88. minuti kada je Soudani postigao pogodak kakav se ne smije događati ozbiljnim momčadima. U utakmicama protiv Hajduka i Dinama zbog kazne nije igrao najbolji mladi hrvatski napadač Ante Rebić. Ne igraju ozlijeđeni Križanec, Erceg i Baraban, ali treneri žive od rezultata. Split je  podbacio na početku prvenstva, ulaganja nisu ničim opravdana. Najmanje igrom!

 

Na početku sezone dovedeni su M. Bilić, Dujmović i Roce, otišao nije nitko od ključnih igrača. Napadačke mogućnosti momčadi koja ima Rebića, Bellea, Bilića, Rocea, Ercega… ne mogu završavati nulama protiv Hajduka i Dinama.

 

Split iduću utakmicu igra protiv Zadra,  Mršića na klupi ostavlja samo pobjeda! Nakon toga Split dolazi na Kantridu, gdje igra se derbi najvećih kandidata za 2. mjesto. Ako Split izgubi na Kantridi,  male su Mršićeve šanse da neće postati prvi trener bez posla ove sezone.    

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.