RNK Split dobiva novi stadion, postignut dogovor o rekonstrukciji Parka mladeži

Četvrtak, 28. studenog 2013. 16:47 Napisao/la  SC

Broj sjedećih mjesta povećat će se s 2.500 na 10.000, uredit će se tartan staza, dio komercijalnih sadržaja nalazit će se na južnom dijelu, kaže gradonačelnik Splita Ivo Baldasar

I RNK Split uskoro dobiva novi stadion. Grad Split, atletski i nogometni klub postignuli su sporazum o uređenju stadiona Par mladeži vrijednom oko 10 mil. eura.

- Broj sjedećih mjesta povećat će se s 2.500 na 10.000, uredit će se tartan staza, dio komercijalnih sadržaja nalazit će se na južnom dijelu. Na jednoj strani bit će prostorije RNK Split, a na drugoj će se izgraditi prostorije za ASK. Izgradila bi se i hala za trčanje u zimskim uvjetima. Osim ASK-a moći će je koristiti i drugi sportaši, prenosi Dalmacia News izjavu gradonačelnika Iva Baldasara.

 

- Ovo je projekt gdje smo svi na dobitku, klub, ASK i stanari. S ASK-om smo dogovorili sve kako bi mogli krenuti od nule. Zadovoljan sam, sretan i ponosan što se kreće u gradnju stadiona i što će oba kluba dobiti kvalitetnu infrastrukturu, rekao je Slaven Žužul,vlasnik RNK Split.

Ugovor o koncesiji riješit će se kroz ugovor o javno-privatno partnerstvu, a potom će se ići u javni natječaj pod određenim uvjetima. Postoji mogućnost gradnje hotela za sportaše. U drugoj fazi projekta srušit će se barake, te će se izgraditi novi objekt u kojem će stanari, koji sada koriste oko 60 stambenih jedinica, dobiti zamjenske stanove. Država i grad prepustit će zemljište, a privatni investitori izgradit će oko 250 stanova, poslovni prostori i garažu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.