KLUB POSTAO Š.D.D

Grad Osijek postao vlasnik NK-a Osijek

Četvrtak, 28. ožujka 2013. 14:55 Napisao/la  SC

Pretvorbom u š.d.d. Osijek je otvorio novo razdoblje nakon što je uprava sanirala zatečeni dug od čak 109 milijuna kuna

Nogometni klub Osijek postao je športsko dioničarsko društvo (š.d.d.)! Na Osnivačkoj skupštini održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek je promijenio vlasničku strukturu, pretvorbenom čarolijom dugovi su pretvoreni u dionice u vlasništvu Grada Osijeka. Za idući korak prema privatizaciji mora se pojaviti kupac većinskog paketa dionica. Prema izjavama predsjednika Osijeka Zdravka Josića, zanimanje privatnih ulagača postoji.

Pretvorbom u š.d.d. Osijek je otvorio novo povijesno razdoblje nakon što je uprava na čelu s Josićem uspjela sanirati zatečeni dug od čak 109 mil. kuna. Dug je većim dijelom saniran prodajom čak četvorice igrača (Vargić, Jugović, Kvržić, Lešković) Rijeci, jednoga je kupio (junior Perić) Dinamo. Saniranje dugova bio je uvjet promjene vlasničke strukture, pa se može reći da Osijek ne bi postao š.d.d. da Rijeka zimus nije platila odštetu za četiri igrača koji bi na ljeto bili slobodni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.