MATE BILIĆ U PARKU MLADEŽI

Imamo šanse da budemo bolji nego prošle sezone

Četvrtak, 20. lipnja 2013. 15:20 Napisao/la  Ivan Jelić

Kada veliki igrači  dolaze u  male  klubove, tada je to posebna priča, kaže  Žužul

Mate Bilić predstavljen je u Parku mladeži  kao novi napadač Splita. Bivši hrvatski reprezentativac i igrač španjolskog drugoligaša Sporting Gijon, 32-godišnji napadač potpisao je dvogodišnji ugovor s crvenima:

 

- Bilić je uz Ivicu Križanca najveće igračko ime koje je došlo u naš klub. Dolaskom Bilića očekujemo još  bolji, poletniji i razigraniji Split, puno više golova. Očekujemo od njega da bude lider momčadi, jer je karakterna osoba. Kada veliki igrači  dolaze u  male  klubove, tada je to posebna priča. Sigurno je da su Bilićevim dolaskom  porasle ambicije kluba,  kazao je predsjednik kluba Slaven Žužul.

 

Novo pojačanje crvenih Mate Bilić otkrio je odmah na početku novinarima :

 

- S čelnicima kluba sam se već prije petnaestak dana sve dogovorio. Želio sam što prije razriješiti dvojbu oko nastavka karijere kako bih imao što mirnije ljeto. Ponuda ljudi koji vode klub je bila konkretna, nisam se dugo razmišljao, vrlo brzo smo se dogovorili oko uvjeta. Još prije godinu dana postojali su kontakti, međutim nije bilo ništa konkretno dogovoreno, rekao je  Bilić

 

Gotovo 12 godina proveli ste igrajući u inozemnim klubovima?

 

- Zadovoljan sam s karijerom koju su sam ostvario igrajući u Španjolskoj, te godinu i pol dana u Austriji. Otišao sam dosta mlad iz Hajduka u Zaragozu, nije mi bilo tada lako otići,  no izdržao sam sva iskušenja koja sa sobom nosi igranje u inozemstvu. Sedam godina proveo sam u Sportingu iz Gijona, među trideset  sam igrača koji su odigrali više od 200 utakmica za taj klub. To me čini ponosnim i zadovoljnim .

 

Što očekujete od novog kluba?

 

- Za mene je ovo novi izazov, imamo dobru momčad i mislim da bismo mogli ostvariti dobar rezultat, a cilj je plasman u Europsku ligu .

 

Kako je predsjednik kluba najavio, vašim dolaskom porasle su i ambicije kluba?

 

- Dinamo ima odličnu momčad, drago mi je što se Hajduk opredijelio za mladu momčad, igrače ponikle iz vlastite omladinske škole, Tudor i Vučko su bili moji suigrači. Tu su Rijeka, Lokomotiva, Slaven Belupo. Trebamo biti realni, posljednje kolo stavi svaku momčad na mjesto koje je zaslužila. Imamo realne šanse da budemo bolji nego što je to Split bio prošle sezone.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.