Jan Doležal: Protiv Dinama smo pokazali da možemo i sada će nas svi drugačije gledati

Nedjelja, 11. kolovoza 2013. 13:03 Napisao/la  HD

Mislim kako je ovo naša najbolja utakmica ove sezone, usudim se izjaviti da smo prvo poluvrijeme bili bolji nego Dinamo, kaže kapetan Hrvatskog dragovoljca Ivan Čović

Hrvatski dragovoljac na stadionu u Kranjčevićevoj, gdje je ovoga puta bio domaćin, ostvario je veliki uspjeh odigravši protiv Dinama 1:1. Ovaj bod mladoj momčadi Dragovoljca mnogo će značiti za podizanje samopouzdanja pred nastavak prvenstva i vrlo važno gostovanje u Zadru.

Najbolji igrač susreta u redovima Crnih bio je donedavni junior Jan Doležal. Utakmicu je odigrao na visokoj razini, bez imalo respekta prema protivniku. Ostat će zapamćen „tunel“ koji je „prodao“ kapetanu Dinama Josipu Šimuniću, kao i gol za 1:1 koji je postigao u 66. minuti utakmice, svega minutu nakon što je Dinamo poveo preko El Soudanija.

- Ovo mi je definitivno najdraži gol u karijeri, a došao je u pravom trenutku. Odigrali smo nekoliko utakmica, ali nismo imali sreće. Evo, sada nam se to napokon vratilo protiv Dinama, najbolje prvoligaške momčadi. Ovo je odličan rezultat i čestitao bih dečkima na trudu, želji i borbi. Utakmice poput ove najlakše je  igrati, jer nema se što za izgubiti, igrali smo koliko smo mogli, a rezultat je na kraju došao sam. Protiv Dinama smo pokazali da možemo i sada će nas ipak svi malo drugačije gledati, kaže Doležal

Iako je u prvom poluvremenu bio skoro pa besposlen, u nastavku utakmice kapetan Dragovoljca Ivan Čović još jednom je pokazao kako je vrsni vratar i važna karika u ovoj mladoj, ali iznimno zanimljivoj momčadi. Čović je imao nekoliko odličnih obrana, a posebno treba istaknuti onu na samom kraju utakmice kada je zaustavio neugodan udarac Fernandesa.

- Mislim kako je ovo naša najbolja utakmica ove sezone, usudim se izjaviti da smo prvo poluvrijeme bili bolji nego Dinamo. Odlično smo stajali na terenu. Možda nismo imali šansi kao protiv Istre ili Hajduka, to su bile utakmice koje smo čak i morali pobijediti, ali smo tehnički i taktički odlično odradili ovu utakmicu. Svaka čast dečkima na borbenosti svih 90 minuta, ginuli smo jedan za drugoga. Moralo nam se negdje otvoriti, jer imali smo previše pehova u otvaranju prvenstva. Ušli smo bez straha i igračima ovo mora biti putokaz kako možemo sa svima igrati. Trebamo uživati u nogometu, naglasio je Čović.

Čelnici Hrvatskog dragovoljca iznimno su zadovoljni i posjetom budući da je na tribinama u Kranjčevićevoj bilo oko 2000 gledatelja. Ipak, ostaje žal što spektakli poput ovog nisu mogli biti upriličeni na NŠC Stjepan Spajić u Sigetu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.