Igor Pamić, trener Istre 1961: Za mene je ovo bila najbolja sezona u povijesti kluba

Utorak, 20. svibnja 2014. 10:55 Napisao/la  SC

Više sam očekivao od Joa. Igrač sa strašnim potencijalom i nevjerojatnih mogućnosti, ali na kraju ima jedan gol i par asistencija, kaže Pamić

Igor Pamić proteklu sezonu posebno je izdvojio, trener Istre 1961 ne krije zadovoljstvo ostvarenim:


- Ne uzdižem sebe, moje igrače ili klub, ali za mene je ovo bila najbolja sezona u povijesti kluba. Šesta pozicija u Ligi 10 je za nas nešto veliko, a pogotovo kada se zna u kakvim smo problemima bili pred početak prvenstva. Uz sve zamke koje je nosila Liga 10 mi smo se jako dobro snašli, tu nema dileme i zato svaka čast igračima i samom klubu jer su u globalu jako dobro reagiralo. Ipak, najbitnija stvar je ne zadovoljiti se s time. Ja ću krenuti u sljedeću sezonu sa željom da ne budemo opet šesti. Možemo biti i osmi, ali ja želim da budemo peti, samo ne šesti. Želim pokrenuti ambiciju i želim da se borimo za nešto više. Sada je pravi trenutak za to jer smo puno toga napravili, imamo stabilnost i sada ne smijemo stati na tome. Mi ne možemo kupiti igrača, ali možda možemo ne prodati i jednom ići u poslovni rizik. Zapravo to i nije rizik, jer se kroz plasman može stvoriti bolji imidž kluba i povećati budžet. Imam pravo na tu ideju, tvrdi Pamić.


Koji su igrači obilježili sezonu?


- Malo je nezahvalno pričati o tome, pogotovo nakon ovakve sezone. Pohvalio bih cijelu momčad, pogotovo 12 ili 13 igrača koji su u drugom djelu prvenstva iznijeli sav teret, a isto tako su bili sudionici prvog djela prvenstva. Kada već moram spomenuti nekoga, spomenut ću Blagojevića, jedan veliki iskorak Radonjića koji je naša najveća vrijednost i Obšivača. Moram napomenuti da je Jure kroz cijelo prvenstvo zaigrao na tri različite pozicije i on je jedini igrač koji je odigrao sve minute u Prvoj ligi. To govori o jednoj stabilnosti u treningu, ponašanju i pristupu treninzima i utakmicama. Tu je i sportski život zato što ne mogu svi odigrati sve utakmice u jednoj sezoni


Koji igrači nisu ispunili očekivanja?


- Više sam očekivao na planu statistike od Joa. Igrač sa strašnim potencijalom i nevjerojatnih mogućnosti, ali na kraju ima jedan gol i par asistencija. Za takvog igrača je porazna činjenica da je u cijelom prvenstvu ušao u protivnički šesnaesterac dvadesetak puta.


Rezultatski, Istra je protekle najveći uspjeh ostvarila plasmanom u polufinale Kupa u kojemu je ispala od Rijeke?

- Mi smo na kraju završili na šestom mjestu, a bili smo i u polufinalu Kupa. Neki ispadanje iz Kupa smatraju kao neuspjeh, ali ja mislim da je uspjeh uopće ući u polufinale. Jesmo li mogli više? Da smo mogli, napravili bismo više. Ono što je najbitnije je da su moji igrači cijelu sezonu bili vrhunski u pristupu treninzima. Odigrali smo protiv Rijeke u desetak dana tri vrhunske utakmice, a u onoj trećoj nas je samo nesmotrena reakcija Čagalja koštala puno. Uvjeren sam da nije bilo crvenog kartona i penala da bismo tu utakmicu dobili, a s tom bi se pobjedom do zadnjeg kola borili za četvrtu poziciju. Zato smatram ovu sezonu uspješnom jer ne može jedna akcija okrenuti moje razmišljanje u negativnom smjeru, a ta je akcija možda odlučila da se mi do kraja prvenstva ne borimo za četvrtu poziciju.

Slijede velike promijene u igračkom kadru?


- Znamo da nas to čeka jer moramo nekoga pustiti, nekoga prodati i znamo da je neminovno da ćemo s nekim igračima promašiti. Ipak, imamo privilegiju da smo se snašli i da znamo dobro reagirati u takvim situacijama. Da budem iskren, ne znam kako bih se snašao da ne prodamo nikoga, da se budžet digne za 10 milijuna kuna i da sada krenemo kupovati igrače. Sada vidim i osjećam da su igrači u Hrvatskoj sve više zainteresirani da odjenu dres Istre. Vidi se to u pregovorima ako se usporede oni od prije tri godine i ovi sada. Nije stvar u par tisuća kuna više ili manje na plaći, već je presudno da Istra nudi stabilnost, kvalitetu, afirmaciju i dugoročnu zaradu. Zato očekujem dobar prijelazni rok u odnosu na ono što mi možemo. Istra trenutno nije nikome dužna i po prvi puta je na nuli. Kada sam stigao u klub se znalo kasniti po šest mjeseci, a sada smo uspjeli uza sve probleme uloviti kontinuitet isplaćivanja, što je na kraju krajeva jedino normalno. To daje jednu stabilnost i sigurnost za bolji rad i to će dugoročno gledano sigurno donijeti rezultata, zaključuje Pamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.