Hrvatski dragovoljac predstavio trenera, Davor Mladina preuzeo momčad sigetskog prvoligaša

Utorak, 27. kolovoza 2013. 14:42 Napisao/la  SC

U GOŠK-u iz Gabele Mladina je radio do travnja ove godine

Davor Mladina novi je trener Hrvatskog dragovoljca. Mladina je u utorak službeno predstavljen kao nasljednik Krešimira Ganjte, koji je smijenjen nakon poraza (0:2) od Rijeke u utakmici 7. kola.

Mladina je u Siget prvi puta došao u sezoni 2009./2010. te je Dragovoljce uveo u prvoligaško društvo. Zbog krize rezultata napustio je kormilio Sigećana nakon osam kola u sezoni 2010./2011., ali vratio se iste sezone već u 15. kolu. U njegovom drugom mandatu Crni su ostvarili niz vrlo zapaženih rezultata među kojima su trijumf nad Zagrebom i Istrom u gostima, kao i velika pobjeda nad Hajdukom u Rođinom domu u Sigetu.

Iako Hrvatski dragovoljac nije izborio ostanak u Prvoj HNL, mnogi su bili oduševljeni njihovom tadašnjom igrom pa tako i čelnici Hajduka koji su Mladinu pozvali da preuzme njihovu filijalu, stobrečki Primorac. Posljednji klub koji je Davor Mladina vodio prije povratka u Siget bio je GOŠK Gabela iz susjedne BiH.

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković najavio je kako će uz Davora Mladinu pomoćni trener i dalje ostati Damir Matulović, dok će trener vratara ostati Gojko Mrčela. Perković je rekao kako je Mladina bio prvi izbor kluba iz Sigeta te kako je Upravni odbor odluku o njegovom dolasku donio jednoglasno. Predsjednik Crnih također je dodao:

- Iako smo posegnuli za nepopularnom mjerom, promjenom trenera, želio bih se zahvaliti profesoru Ganjti, jer nas je uveo u prvoligaško društvo kao prvaka Druge HNL, a to je jedan rezultat koji će zauvijek ostati upisan u povijest kluba. Na Davora Mladinu smo se odlučili jer je provjereni stručnjak, već je bio dio našeg kluba i dobro poznaje veći dio našeg igračkog kadra. Kada nas je prošli put napustio otišao je zato jer je dobio primamljivu ponudu i nama je bilo žao što odlazi, ali nismo htjeli stati na put njegovim ambicijama. Ljubav između Hrvatskog dragovoljca i Davora Mladine uvijek je bila obostrana pa je on sada opet u našem klubu i nadamo se kako će ispuniti ambicije Uprave, a to je plasman na sedmo mjesto u MAXtv Prvoj ligi.

Novi trener Crnih nije krio zadovoljstvo svojim novim angažmanom. Već je odradio jedan trening sa svojom novom momčadi te je pohvalio igrački kadar koji je zatekao. Davor Mladina izrazio je nadu kako će u Sigetu za njega biti treća sreća.

- Želio bih se zahvaliti Upravi na prilici koju su mi ukazali. U igri je još 87 bodova i nadam se da ću imati vremena opravdati povjerenje. Trenerski posao je takav da smo prvo mi na udaru. Ja sam u Dragovoljcu bio u sličnoj situaciji kao kolega Ganjto kada sam svojedobno morao odstupiti nakon osam odigranih kola, ali onda sam se vratio u 15. kolu te smo odigrali odličan proljetni dio sezone. Mislim da je na moj odabir utjecalo to što sam vojnik kluba i što jako dobro znam skoro pola igračkog kadra pa će manje vremena meni trebati na prilagodbu nego nekom drugom treneru koji bi eventualno došao u ovu poziciju. Pokušat ću zajedno s igračima iskoristiti te prednosti da ostvarimo zajednički cilj, a to je ostanak u MAXtv Prvoj ligi.

Davor Mladina bio je priupitan da li su mu uz trenutni igrački kadar potrebna dodatna pojačanja.

- Smatram kako je igrački kadar dovoljno kvalitetan i kako bi nam eventualno, za ostvarenje zacrtanih ciljeva, dobro došla dva iskusnija igrača koja bi pomogla našoj mladosti.

Predsjednik Ivica Perković nadovezao se na Davora Mladinu kako je klub u pregovorima s jednim napadačem i s jednim zadnjim veznim koji bi trebali popuniti igrački kadar novoga trenera i ispuniti njegove želje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.