HAJDUKU UKINUTA SUSPENZIJA

Pauk: Odluku neka zabiju tamo gdje joj je mjesto

Nedjelja, 22. srpnja 2012. 10:14 Napisao/la  SC

Varaždinci su zbog toga izbačeni iz lige, očigledno za sve klubove ne vrijede isti propisi, kaže Karađole

Šibenčani su ogorčeni na Disciplinsku komisiju HNS-a koja je Hajduku privremeno ukinula suspenziju zbog duga od 4,7 mil. kuna, koliko je Hajduk dužan Šibeniku nakon transfera Ante Rukavine u Panathinaikos. Prema tumačenju čelnika šibenskog kluba nema nikakve pravne zapreke da se dug uplati na račun odvjetničkog ureda koji je klub ovlastio.

- Teško mi je i ponoviti što sam sve izgovorio Iveti i Vrbanoviću. Ovo je sramota i totalna gadarija koja se nikad nije dogodila u povijesti hrvatske nogometne lige. Nismo dostavili Hajduk račun neke off shore kompanije nego smo dostavili račun odvjetničke kuće što je sukladno svim zakonskim rješenjima. Sve nam je bilo jasno još tijekom petka kada su prestali svi razgovori sa Splićanima. Odluka je nakaradna , a oni koji su je donijeli i napisali ovakvu sramotnu odluku poručujem im da je uzmu i zabiju tamo gdje joj je mjesto…, riječi su predsjednika Šibenika Gorana Pauka

- Odluku Disciplinske komisije zaprimili smo u subotu u 15,45 sati, petnaestak minuta prije isteka roka u kojem je Hajduk bio dužan platiti dug. Nismo imali vremena da povučemo neke pravne poteze. Bili smo spremni pomoći Hajduku, no izigrani smo od Disciplinske komisije HNS-a i Splićana. Kako su osjećaju u Varaždinu i Karlovcu koji nisu u prošlom prvenstvu igrati zbog suspenzije, Varaždinci su zbog toga izbačeni iz lige. Očigledno za sve klubove ne vrijede isti propisi. Nema više pregovora i razgovora sa Hajdukom, rekao je direktor Šibenika Marko Karađole.


Prema tumačenju HNS-a, Hajduk nije htio uplatiti novce na račun odvjetničkog društva koji je ovlašten zastupati Šibenik pa mu se do očitovanja porezne uprave, a to je 30. srpnja, ukida suspenzija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.