Joško Gvardiol dobio najveće priznanje u karijeri, Pep Guardiola želi hrvatskog braniča

Nedjelja, 10. srpnja 2022. 12:11 Napisao/la  Igor Vranić

Pep Guardiola vidi Joška Gvardiola  kao budućega partnera Rubenu Diasu, jednom od najboljih i najskupljih stopera na svijetu

Joško Gvardiol (RB Leipzig)
Joško Gvardiol (RB Leipzig)

Joško Gvardiol dobio je do sada najveće priznanje u karijeri!

Prema medijima bliskim Manchester Cityju, Pep Guardiola razmišlja već ovog ljeta dovesti 20-godišnjega braniča RB Leipziga.

Gvardiol je osvjedočeno najdarovitiji hrvatski branič zadnjih dvadesetak godina, njegova je cijena ovog ljeta već postala barem dvostruko veća nego što je procijenjen na transfermarktu (35 mil. eura).

Konkretno, Chelsea je nakon odlaska Antonija Rüdigera u Real Madrid uspostavio kontakte s RB Leipzigom, cijena eventualnog transfera kreće se negdje oko 65 mil. eura po čemu je Gvardiol neslužbeno postao najskuplji hrvatski nogometaš.

Guardiola je ovog ljeta opet dignuo ukupnu vrijednost momčadi, Manchester City ima daleko najskuplju momčad na svijetu (1,13 milijarde eura), drugi je PSG sa 889 mil. eura.

Menadžer aktualnog engleskog prvaka razmišlja dugoročno budući da bi stoper Nathan Ake mogao otići u Chelsea.

Guardiol traži zamjenu za Akea , u momčadi ima Rubena Diasa, Aymerica Laportea i Johna Stonesa, trojica spomenutih braniča ukupno vrijede oko 150 mil. eura.

Da bi se pobliže shvatila Gvardiolina vrijednost na tržištu, mladoga hrvatskog stopera najbolje je usporediti s 25-godišnjim Rubenom Diasom, jedan od najboljih i najskupljih stopera na svijetu prema transfermarktu vrijedi 75 mil. eura.

A Guardiola upravo Gvardiola vidi kao budućega partnera Diasu!

Za Gvardiola je nešto drugo ipak važnije od novca!

Činjenica da ga Guardiola želi dovesti potvrda je neprijeporne darovitosti, u europskom nogometu malo koji branič iznosi loptu iz zadnje linije takvom lakoćom kao Gvardiol, takvu tehničku i fizičku dominaciju u posjedu lopte nije iskazivao ni jedan hrvatski stoper u takvoj dobi otkada je HNS-a.

Nitko nije savršen, ali zanimanje trenera koji inzistira da vratari igraju novi je prilog tezi da je Gvardiol jedan od najvećih europskih talenata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.