JADRANSKI DERBI Rijeka mora biti trkački besprijekorna, Igor Tudor inzistira na fizikalnom nogometu više nego treneri Dinama i Osijeka

Nedjelja, 08. ožujka 2020. 10:23 Napisao/la  Igor Vranić

Kod Keka utakmicu protiv Hajduka danas u napadu vjerojatno ne bi počeli ni Andrijašević, ni Gorgon! Kod Rožmana je lako moguće da obojica počnu utakmicu

JADRANSKI DERBI Rijeka mora biti trkački besprijekorna,  Igor Tudor inzistira na fizikalnom nogometu više nego treneri Dinama i Osijeka

Rijeka i Hajduk danas (17.30) na Rujevici igraju za drugo mjesto!

Igrači Rijeke igraju pod većim pritiskom, momčad Hajduka ima bod prednosti na ljestvici i psihološku prednost u rasporedu.

Nakon utakmice 26. kola do kraja sezone na raspolaganju ima još 30 bodova, koji su raspoređeni nešto bolje za Hajduk.

Rijeka u završnici sezone igra u Osijeku i Splitu, Hajduk je u zadnjim kolima domaćin Osijeku i Rijeci.

Hajduku bi osvojeni bod danas više vrijedio nego Rijeci, koja bi pobjedom stekla veću psihološku nego bodovnu prednost.

Tijekom jesenske krize rezultate i indentiteta, Rijeka je počela zaostajati za Hajdukom, koji je zadnji put drugi na ljestvici završio u sezoni 2011/12.

Oslabljena Rijeka promijenila je izgled u zadnjim utakmicama, stigla je Hajduk na ljestvici i danas igra utakmicu pod radnim naslovom: Ima još ulja u svići!

Popularna uzrečica posebno se odnosi na iskusne Alexandera Gorgona i Franka Andrijaševića, dvojica preostalih igrača iz generacije šampiona u nastavku sezone ne igraju baš najbolji nogomet u karijerama.

Obojica su u zadnjim utakmicama naizmjenice igrali u napadu, jer trener Simon Rožman nije pronašao bolje rješenje otkada je promijenio napadačku igru na bokovima.

U sadašnjem sustavu (3-5-2) na bokovima ne igraju napadači nego braniči, nema više pritiska na zadnju liniju po bokovima nego po sredini gdje se traži drugačiji profil napadača od Gorgona i Andrijaševića.

Nemoć u napadu tijekom zadnjih utakmica protiv Osijeka i Dinama najbolji su pokazatelj fizičkog stanja momčadi, kada Gorgon ili Andrijašević igraju na mjestima napadača.

Simon Rožman nema mentalni sklop Matjaža Keka, koji nikada ne kalkulira s osnovnim.

Kod Keka utakmicu protiv Hajduka danas u napadu vjerojatno ne bi počeli ni Andrijašević, ni Gorgon!

Kod Rožmana je lako moguće da obojica počnu utakmicu, to prije što Andrijašević može igrati u veznom redu.

Rijeka u današnjoj utakmici mora biti trkački besprijekorna, trener Igor Tudor inzistira na fizikalnom nogometu više nego treneri Dinama i Osijeka.

To znači da Rijeka u napadu mora iskazati kvalitetu više nego u zadnjim utakmicama protiv Osijeka i Dinama.

Jedno je sigurno!

Ako nakon današnje utakmice Rijeka opet osvane na drugom mjestu, to će se dogoditi zbog obrane koja je u zadnjim utakmicama postala Rožmanov zaštitni znak.

Suprotno od onoga što je Rožman najavljivao kada je momčad Rijeke preuzeo na drugom mjestu od Igora Bišćana

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.