IVAN STRINIĆ Mislim da još mogu igrati na najvišoj razini, neću žuriti kada su u pitanju nove ponude

Srijeda, 08. travnja 2020. 08:55 Napisao/la  Toni Bilić

Rastao sam se na lijepi način s Milanom. Imao sam neke ponude, ali ni jedna  me u tom trenutku nije zadovoljavala, kaže hrvatski reprezentativac

Ivan Strinić i Leo Messi
Ivan Strinić i Leo Messi

Ivan Strinić jedan je od hrvatskih nogometih junaka sa SP-a 2018. godine održanog u Rusiji.

Proteklih dana na državoj dalekovidnici reprizirane su utakmice sa svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska u finalu poražena od Francuske rezultatom 2:4.

Bili su to dani slave, najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa:

- Nisam gledao sve utakmice, neke se odgledao, ali ne cijelosti. Neke sitaucije koje sam vidio, iskreno ću vam priznati, već sam zaboravio. Ponijele su me emocije! Ništa čudno! To su dani koji su obilježili cijelu moju karijeru, cijeli moj i život moje obitelji. Nešto fantastično, teško da će se to ponoviti iako bih volio da neka generacija koja dođe poslije nas postane svjetski prvak, kaže Strinić, nekadašnji igrač Hrvatskog dragovoljca, Hajduka, Dnjipra, Napolija, Sampdorije, Milana...

Finale protiv Francuske?

- Malo sam pogledao tu utakmicu, nisam je mogao gledati.

Doček u Hrvatskoj?

- Što reći?! Sveopće oduševljenje, ludilo... Drago mi je da smo tih dana našim igrama i pobjedama uveseljavali narod. Oni su to zaslužili, uvijek su bili uz nas. Još jednom veliko im hvala.

Zbog srčanih problema nismo vas ove jeseni gledali na nogometnim travnjacima, tada ste bili igrač Milana?

- Nakon što su mi liječnici u Milanu otkrili problem sa srcem, morao sam neko vrijeme biti izvan trenažnog procesa. Sve je u redu! Nakon što sam prošao sve liječnike testove počeo sam trenirati, u međuvremenu sam se rastao na lijepi način s Milanom. Imao sam neke ponude, ali ni jedna  me u tom trenutku nije zadovoljavala. Stoga sam odlučio uzeti malo odmora, nastavio sam samoinicijativno trenirati. Sada čekam novu ponudu.

Jeste li možda razmišljali o prestanku karijere?

- Ne! Mislim da još mogu igrati na najvišoj razini. Sigurno je da neću žuriti kada su u pitanju nove ponude.

Kako provodite vrijeme u izolaciji?

- Živim u obiteljskoj u Kučinama (malo mjesto pored Splita, op. a.), svakodnevno treniram u kući, imam veliki vrt tako da i taj prostor koristim za treninge. Na taj način pokušavam biti što spremniji.

Glavna tema je smanjivanje plaća u klubovima?

- Podržavam smanjene plaća! Kada nema utakmica, klubovi nemaju prihode od prodanih ulaznica, tv-prijenosa i od niza drugih aktivnosti, imaju samo rashode. Najveći su rashodi plaće igrača i zaposlenika. Druga je stvar koliko će to smanjivanje biti. Moje mišljenje je da čelnici klubova i igrači trebaju sjesti za stol, samo se razgovorima može doći do zajedničkog dogovora. Nikakvo prelamanje odluka preko koljena nije dobro, to samo dovodi do zategnutosti odnosa. Isto tako mislim da se trebamo solidarizirati s narodom, s ljudima koji jedva spajaju kraj sa krajem. Ako smo bili svi zajedno u slavlju i veselju na SP-u u Rusiji, trebamo biti  zajedno kada je u pitanju epidemija koronavirusa i kada je snažni potres razorio dobar dio Zagreba. Hrvatski narod uvijek bio jedinstven u najtežim trenucima njegove povijesti, zaključio je Strinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.