IVAN RAKITIĆ Radnici u supermarketima imaju istu ili čak veću šansu da se zaraze nego mi

Četvrtak, 30. travnja 2020. 14:06 Napisao/la  SC

Sada se zaista želim vratiti i boriti za trofeje. U najboljem sam trenutku karijere i ovo je specifična motivacija za mene, kaže Rakitić

Ivan Rakitić
Ivan Rakitić Foto: www.marca.com

Ivan Rakitić u opširnom razgovoru za Marcu kazao je sljedeće o opasnosti od koronavirusa:

- Želim igrati! Očito je da se moramo pokušati vratiti u najboljim zdravstvenim okolnostima, ali isto tako moramo znati da oni nikada ne mogu biti 100 posto sigurni. Isti će rizik postojati i kada se svi radnici vrate na posao. Radnici u supermarketima imaju istu ili čak veću šansu da se zaraze nego mi. Oni preuzimaju isti rizik koji ja želim preuzeti. Mislim da imamo obvezu, siguran sam da bi navijače voljeli da se igra nogomet. Moramo pokušati omogućiti ljudima da ponovo uživaju u nogometu. Mi nogometaši možemo biti primjer, pružajući podršku svim radnicima koji su nam pokazali snagu. Mnogo pozornosti posvećujem navijačima i naporima koji ulažu da nas vide na stadionima i u televizijskim prijenosima koje će platiti. Svaki put kad vidim dijete u dresu pomislim koliko su truda njihovi roditelji uložili da kupe dres. Mislim da se moramo dobro pripremiti, pokušati kontrolirati rizike i vratiti nogomet ljudima zbog ljubavi koju nam pružaju, kaže Rakitić.

Neke države ne žele da se nogomet vrati?

- Poštujem svako mišljenje, francuska liga, jedna od najvećih na svijetu, neće biti završena! Moramo poštovati takvu odluku. Siguran sam da su sve zemlje donijele odluke u najboljem interesu građana i sportaša. Nogomet je mnogim ljudima vrlo važan, dokaz za to je da se u nogometu okreće puno novca. U posljednje vrijeme čuo sam mnoge ljude kako govore o problemima koji bi se dogodili ako ne budemo igrali, o ekonomskim problemima, o problemima europskih natjecanja,... Ali nisam čuo da itko govori o ljudima kojima je nogomet bio dio života koji su im odjednom oduzeli. Mislim da je vrijeme za nas koji se bavimo nogometom da napravimo korak naprijed, a to ne govorim iz ekonomskih razloga. Nedavno sam pročitao o milijunima koji se namiču kroz poreze, o poslovima za koje je profesionalni nogomet zaslužan u Španjolskoj. Mislim da moramo biti društveno odgovornii, da moramo poduzeti korak kako bismo mogli zabavljati ljude onim što im se sviđa, moramo pomoći ljudima da prestanu razmišljati o virusima i bolesti. Moramo se znati šaliti s našim susjedom koji podržava protivničku momčad, važno je da imamo što više razloga za zagrljaje kad to postane dopušteno. Mislim da moramo pokušati učiniti sve da nas nogomet ujedini, da pružimo osjećaj jedinstva koji nam je toliko potreban, naglašava Rakitić.

Je li se situacija u vezi s vašom budućnošću promijenila?

- Ne, moja se situacija nije promijenila. O svemu tome sam već govorio u više navrata. Sada se zaista želim vratiti i boriti za trofeje. U najboljem sam trenutku karijere i ovo je specifična motivacija za mene. Uvjeren sam da to mogu, naporno sam radio ovaj mjesec i pol kod kuće kako bih bio jači nego ikad. Vrlo sam smiren! Zrelost koju sam stekao tijekom nogometne karijere pomaže mi da sve shvatim bolje. Ne žalim ni za čime! Sve što radim uvijek radim u najboljoj vjeri. Uvijek pokušavam raditi najbolje što znam, to je moj način življenja i nikada se neću promijeniti. Veselim se budućnosti, očajnički želim ponovo igrati. Kada sezona bude gotova, tada će biti vrijeme za analize, rekao je Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.