Ivan Rakitić prije pet godina prvi uzastopno osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu

Subota, 06. lipnja 2020. 14:35 Napisao/la  SC
Ivan Rakitić prije pet godina prvi uzastopno osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu

Ivan Rakitić prije točno pet godina postao je prvi igrač koji je osvojio Ligu prvaka sezonu nakon što je osvojio Europsku ligu.

Barcelona je 6. lipnja 2015. godine u finalu Lige prvaka pobijedila Juventus (3:1), Rakitić je bio strijelac prvog pogotka u 4. minuti:

- To mi je značilo puno, pogotovo nakon dolaska u Barcelonu iz Seville. Postao sam prvi igrač koji je osvojio Europa ligu i Ligu prvaka zaredom, bile su to dvije nevjerojatne godine. Bila je to impresivna sezona, i danas je pamtim kao nezaboravnu. Taj će mi finale uvijek ostati u sjećanju. Imali smo vrlo jaku momčad, s vremenom smo postajali jači. Došli smo u finalu do svog vrhunca, sjećam se kako smo se osjećali. Nismo željeli da sezona završi, željeli smo nastaviti igrati. Bio je snažan osjećaj superiornosti, prisjeća se Rakitić u razgovoru za Marcu.

Rakitić je igrao iza fantastične trojke napadača: Lionela Messija, Neymara i Luis Suareza:

- U to doba mogli ste osjetiti zabrinutost svakoga protivnika, momčadi su se morale u potpunosti usredotočiti na njih, nisu znale na koga se više koncentrirati. Napadali smo u svakoj mogućoj prilici, bili smo opasni, dubok, imali smo sve. Bilo je zadovoljstvo igrati s njima, govori Rakitić.

Barcelona ove sezone može opet osvojiti Ligu prvaka:

- Želimo poboljšati puno stvari, znamo da moramo. U svlačionici vlada fantastična atmosfera, imamo jasne ciljeve. Nadam se da ćemo završiti kolovoz s oba trofeja (LaLiga i Liga prvaka, op.a.), mislim da je to moguće. Imamo priliku koju želimo iskoristiti, naglasio je Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.