IVAN PRELEC Ako se ne bude moglo igrati, najpravednije bi bilo da se liga proširi

Nedjelja, 29. ožujka 2020. 21:12 Napisao/la  SC

Grupacija Alaves-Baskonia smanjila plaće zaposlenicima u svojim španjolskim klubovima, vlasnik Istre 1961 još uvijek nije odlučio o restrikcijama

Ivan Prelec
Ivan Prelec

Baskijska grupacija Alaves-Baskonia smanjila je plaće zaposlenicima u svojim španjolskim klubovima, nogometnom klubu Alaves i košarkaškom klubu Baskoniji.

Primanja su morala biti smanjena, jer španjolski klubovi namiču velika sredstva od natjecanja.

Hrvatski klub u vlasništvu baskijske grupacije još nije smanjio plaće, Istra 1961 kao i svi hrvatski klubovi minimalno prihoduje od natjecanja u HNL-u pa nema žurbe.

Istarskom klubu trenutačno je važnije kako ostati prvoligaš:

- Ako pauza bude trajala mjesec ili mjesec i pol, ne daj Bože dva mjeseca, neće se biti lako vratiti u natjecateljski proces, pogotovo ne u ritam utakmica koje će se igrati svaka tri-četiri dana. Ako se još uzme u obzir da se radi o periodu kad će vjerojatno biti velike vrućine, bit će to iznimno iscrpljujuće i zahtjevno za sve igrače te će i o tome trebati razmišljati. Za sada o svemu možemo tek nagađati i stoga je najbolje pričekati da se vidi što će biti i onda donijeti odluke koje će biti najbolje za natjecanje, ali i za same sportaše. Prvak se mora proglasiti, kao i ostali putnici za Europu, a ako se ne bude moglo dalje igrati, treba očekivati da će to biti napravljeno na temelju dosadašnjih rezultata. Nije najpravednije, ali tu će opciju morati prihvatiti i klubovi koji će se osjećati oštećeni. Što se tiče dna ljestvice, mislim da bi bilo najpravednije da u tom slučaju nitko ne ispadne i da se liga proširi, kaže trener Istre 1961 Ivan Prelec za Glas Istre.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.