IVAN MOČINIĆ Riječki nogometaš mogao bi izgubiti još jednu sezonu u karijeri

Subota, 02. svibnja 2020. 14:15 Napisao/la  SC

Nisam odradio zimske pripreme s momčadi i ovu sam stanku iskoristio da nadoknadim propušteno. Sada se stvarno dobro osjećam, kaže Močinić

Ivan Močinić
Ivan Močinić Foto: www.glasistre.hr

Ivan Močinić odigrao je deset utakmica u dresu Istre 1961, riječki nogometaš u Puli se počeo polako vraćati vrhunskom nogometu nakon što dvije sezone nije u kontinuitetu igrao na visokoj razini.

Otkada je 2016. godine iz Rijeke otišao u Rapid, Močinića su teže ozljede udaljile od terena.

Na početku sezone došao je u Istru 1961, u žutom dresu debitirao je u utakmiic protiv Rijeke, otada se u doziranom ritmu počeo privikavati na veća opterećenja, a onda je početkom ove godine opet prisiljen pauzirati:

- Dvojako gledam na ovu prisilnu pauzu. S jedne mi je strane žao što je do nje došlo jer sam se taman počeo vraćati u željeni ritam, ali s druge strane, nisam odradio zimske pripreme s momčadi i ovu sam stanku iskoristio da nadoknadim propušteno. Sada se stvarno dobro osjećam, bez problema podnosim sve napore, ništa me ne boli i samo neka se tako nastavi, ipak je zdravlje na prvom mjestu. Ako budem zdrav, sve ostalo doći će samo po sebi, kaže Močinić.

Nogometaši Istre 1961 počeli su trenirati za nastavak sezone:

- Nikad u karijeri nisam imao ovoliku stanku, prvi dan kada smo počeli zajednički raditi, bio mi je definitivno čudan. Nakon dva-tri dana mi se činilo kao da pauze nije ni bilo. Sve se brzo vratilo na svoje, premda moram priznati da se još uvijek privikavam na rad s loptom na travnatoj podlozi. Kada smo nakon dosta trke prešli na rad s loptom, pojavili su se problemi kod centaršuteva. Neke duge lopte išle su mi tamo gdje baš i nisam želio, u pogrešnom smjeru ili presporo, dok su mi neki pasovi bili predugački. Nije izgledalo najbolje, trebat će proći neko vrijeme da mi se osjećaj vrati, rekao je Močinić za Glas Istre.

Za nekoliko će dana HNS u dogovoru s hrvatskom Vladom odlučiti hoće li se nastaviti sezona u Prvoj HNL.

Lako bi se moglo dogoditi da Močinić izgubi još jednu sezonu u karijeri taman kada je ozdravio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.