OSTAO BEZ KLUBA

Ivan Katalinić dobio otkaz na Šubićevcu

Nedjelja, 09. listopada 2016. 17:41 Napisao/la  SC

Šibenik smijenio jednog od najtrofejnijih hrvatskih trenera


Ivan Katalinić više nije trener Šibenika. Nakon poraza (0:1) od Zagreba u 10. kolu, čelništvo Šibenika odlučilo je smijeniti Katalinića.

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera preuzeo je momčadi Šibenika nakon neuspjeha u kvalifikacijama za popunu Prve lige.

U deset kola ostvario je samo četiri pobjede, što je daleko ispod očekivanja pa se smjena kuloarski spominjala prije utakmice protiv Zagreba. Poraz od Zagreba očito je bio povod, razlozi su puno dublji...

Katalinićeva trenerska karijera zadnjih desetak godina kompromitirana je serijom otkaza, 65-godišnji stručnjak 2004. godine zadnji put je otišao iz Hajduka i otada nije uspio uhvatiti kontinuitet pozitivnih rezultata u čak 12 klubova.   

Ivan Katalinić najuspješniji je trener jednog hrvatskog kluba u europskih natjecanjima, u sezoni 94/95 na klupi Hajduka ispao je u četvrtfinalu Lige prvaka od kasnijeg prvaka Ajaxa.

Dvaput je bio prvak s Hajdukom, niz godina bio je član stručnog stožera hrvatske reprezentacije. Vrhunac je dosegnuo kao član stručnog stožera Ćire Blaževića na SP 1998. godine u Francuskoj, kada je Hrvatska osvojila broncu.

Dvaput je tijekom karijere uspješno vodio Rijeku: u sezoni 2001/02 uspio je sačuvati prvoligaški status, u sezoni 2003/04 osvojio je 3. mjesto nakon sezone u kojoj je Rijeka jedva sačuvala prvoligaški status.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.