ISTRA 1961 NE BLISTA Andrej Panadić prvi na listi potencijalnih trenera, Riječani više nemaju šanse

Utorak, 29. prosinca 2015. 11:19 Napisao  I. V.

Atmosfera oko kluba nije naklonjena riječkim kadrovima, Robert Rubčić i Mario Rubeša rade pod medijskim pritiskom koji bitno narušava stanje u svlačionici

 

Čelnici Istre 1961 ime novog trenera namjeravaju objaviti prije Nove godine, kako bi nasljednik Roberta Rubčića dobio nekoliko dana priprema za zimske pripreme. Razgovori s kandidatima traju duže razdoblje i tko god postane trener neće doći nespreman. Imenima (Bonačić, Ivković, Pacult...) koja se medijski spominju kao mogući treneri, treba dodati još jedno ime.

Kuloarski se sve glasnije spominje ime Andreja Panadića (46). Nekadašnji igrač Dinama nema veliko trenersko iskustvo, radio je samo u Linzu, ali ima karizmu reprezentativca bivše države s bogatim igračkim iskustvom iz Bundeslige (HSV, Chemnitzer...).

Zanimljivo je da su se kao potencijalni kandidati spominjali Damir Milinović i Marinko Koljanin. Štoviše, Milinović je bio izgledni kandidat za trenera Istre početkom sezone, kada se čelništvo kluba natezalo oko ugovora s bivšim trenerom Igorom Pamićem. Da Pamić nije bio pravno zaštićen, Milinović bi ljetos postao trener kao prvi izbor dvojice riječkih direktora u Puli, Roberta Rubčića i Marija Rubeše.

Sada je situacija bitno drugačija. Atmosfera oko kluba više nije naklonjena riječkim kadrovima, Robert Rubčić i Mario Rubeša rade pod medijskim pritiskom koji bitno narušava stanje u svlačionici. Obojica su još uvijek ljudi od najvećeg povjerenja Michaela Glovera i Seada Karaselimovića, koji također slovi riječkim kadrom iako je davno otišao iz Rijeke.

Njima treba dodati i Dragu Mamića, šefa omladinske škole pulskog prvoligaša. Jedino je Davor Lasić izuzet budući da je nekadašnji igrač Orijenta u Pulu stigao davne 1991. godine.

Ukratko, budući da Istra ne blista, Riječani do daljnjega nemaju šanse pridobiti naklonost sportske javnosti u Puli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.