JADRANSKI DERBI Igračima Rijeke nedostaje samo pobjeda protiv Hajduka da bi momčad stekla mentalitet jesenskog prvaka

Nedjelja, 21. studenog 2021. 09:36 Napisao/la  Igor Vranić

Osječani su još jednom ove sezone razotkrili slabosti Dinama zbog čega današnja utakmica na Rujevici dobiva dodatni značaj

Josip Drmić
Josip Drmić

Rijeka i Hajduka danas (17.30) na Rujevici igraju drugi derbi 16. kola.

Prvi su bez pobjednika u subotu odigrali Dinamo i Osijek (1:1), Osječani su još jednom ove sezone razotkrili slabosti Dinama zbog čega današnja utakmica na Rujevici dobiva dodatni značaj.

Prije utakmice između Rijeke i Hajduka, Dinamo je u subotu izgubio prednost pred Rijekom, koja sada ima dva boda prednosti.

Subotnja utakmica u Maksimiru potvrdila je predviđanja s početka sezone, Dinamo u HNL-u iskazuje dovoljno slabosti da bi Rijeka i Osijek mogli očekivati ravnopravnu borbu za titulu jesenskog prvaka.

Što će se događati u nastavku sezone najviše ovisi o tome što se događati u Maksimiru, ako je Matjaž Kek već krenuo prema Bregani, situacija se mijenja...

Uoči utakmice 16. kola na Rujevici sada je svima jasno da Rijeka pobjedom protiv Hajduka postaje najveći kandidat za jesenskog prvaka.

Do kraja godine Rijeka na Rujevici igra zaostalu utakmicu 14. kola protiv Osijeka na Rujevici, pet od šest utakmica igra na svom travnjaku.

Najvažnije je da Goran Tomić u ovom razdoblju sezone potpuno kontrolira situaciju u HNL-u!

U zadnjim dvjema utakmicama doveo je momčad Rijeke u stanje pripravnosti za najviše dosege, pronašao je balans između napada i obrane, u završnici prvoga dijela sezone nema više glasnih spekulacija o riječkim slabostima.

Naravno da Rijeka ima slabosti kao i svaka momčad, ali nema toliko slabosti da u današnjoj utakmici protiv Hajduka ne bi bila apsolutni favorit.

Nakon što su Dinamo i Osijek u 16. kolu odigrali neodlučeno, igračima Rijeke nedostaje samo pobjeda protiv Hajduka da bi momčad stekla mentalitet jesenskog prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.