UEFA Hrvatskim klubovima predstoji još barem dva mjeseca neizvjesnog čekanja

Ponedjeljak, 30. ožujka 2020. 12:29 Napisao/la  SC

UEFA počela detaljno razrađivati mogućnost da iduća sezona počne kasnije unatoč tome što se na ljeto 2021. godina igra završnica EURO-a

UEFA Hrvatskim klubovima predstoji još barem dva mjeseca neizvjesnog čekanja

Sve je izglednije da bi se završnica HNL-a mogla igrati u kolovozu.

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin prije nekoliko dana navijestio je tri moguća scenarija za nastavak prekinutih nacionalnih natjecanja.

Optimalna varijanta je da se sezona nastavi u lipnju, prema prognozama epidemiologa pandemija koronavirusa do tada bi se trebala smiriti.

Prema pisanju engleskih medija, UEFA je počela detaljno razrađivati mogućnost da iduća sezona počne kasnije unatoč tome što se na ljeto 2021. godina igra završnica EURO-a.

Veći je problem kako uskladiti termine iduće sezone, nego kako odigrati završnicu ove sezone do kraja kolovoza.

Dodatni problem je fizička sprema igrača.

Pod pretpostavkom da do početka lipnja situacija bude povoljna, klubovi bi imati mogućnost barem dva, tri tjedna odraditi kratke pripreme za nastavak sezone.

S obzirom da HNL slijedi naputke UEFA-e, hrvatskim klubovima slijedi još barem dva mjeseca neizvjesnog čekanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.