AFERA IVAN BEBEK

HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv riječkog suca

Srijeda, 29. rujna 2021. 18:22 Napisao/la  SC

Snimku je u opticaj mogla pustiti (još uvijek) nepoznata osoba s kojom je Bebek razgovarao ili neka treća osoba (fizička ili pravna) koja je snimala razgovor

Ivan Bebek i Marko Livaja
Ivan Bebek i Marko Livaja

HNS je objavio sljedeću vijest:

Hrvatski nogometni savez izdaje sljedeće priopćenje za javnost povodom medijskih objava o sucu Ivanu Bebeku.

Nakon objavljene audio snimke suca Ivana Bebeka, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, odmah je zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka, kao i hitno očitovanje o ovoj snimci od strane Ivana Bebeka te predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića.

Hrvatski nogometni savez pravodobno će obavijestiti javnost o ishodu disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka, piše u propćenju.

Na snimci koja kola društvenim mrežama Bebek je komentirao sporni trenutak tijekom utakmice između Hajduka i Lokomotive, iznosi svoju procjenu inteziteta duela i svoja stručna zapažanja, provokativno govori o nogometnoj atmosferi u Splitu (... "Hajduk bi prije svake utakmice trebao voditi 2:0, pa bismo mogli normalno suditi"...).

Ukratko, riječ je o snimci privatnog razgovora Bebeka i nepoznate osobe u kojemu riječki sudac dvaput primitivno vrijeđa splitskog kolegu Blaža Duplančića, sve ostalo izgovoreno je kolokvijalnim rječnikom u granicama prihvatljivog.

Nakon svega postavlja se pitanje kako je privatna snimka Bebekova razgovora s (još uvijek) nepoznatom osobom procurila u javnost, zašto je puštena u opticaj i gdje počinje ili završava pravo na privatnost!

Postoje samo dvije mogućnosti, snimku je u opticaj mogla pustiti (još uvijek) nepoznata osoba s kojom je Bebek razgovarao ili neka treća osoba (fizička ili pravna) koja je snimala razgovor.

Obje su mogućnosti toliko intrigantne da bi se netko odgovoran trebao pozabaviti zaštitom privatnosti najboljega hrvatskoga suca.

Zbog higijene odnosa u hrvatskom nogometu!

Poslušajte snimak razgovora:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.