Ante Čačić, trener Dinama: Vida i Šimunić su u sjajnoj formi uoči dolaska Porta

Četvrtak, 13. rujna 2012. 15:18 Napisao/la  Z. G.

Carrasco je dobro fizički pripremljen i dobit će minutažu. I Brozović zaslužuje minutažu, ima i iskustvo igranja u Maksimiru, objasnio je uoči Osijeka trener Modrih

U petak će osječki "bijelo-plavi" pripremati zagrebačke "plave". Osijekovi će nogometaši, dakle, biti svojevrsni sparing partner Dinamu uoči starta Lige prvaka u kojem u utorak u Maksimir dolazi Porto. Uostalom, to je i razlog zbog kojega će se Zagrepčani i Osječani sučeliti već u petak.

No, pitanje je koliko će se momčad trenera Stanka Mršića složiti sa statusom "običnoga sparing partnera", njihove su ambicije znatno veće. Uostalom, nisu li u finalu Kupa prošle sezone bili nadomak trofeju kad su u završnici uzvratne maksimirske utakmice propustili iskoristiti jedanaesterac?

- Istina je, dovoljno je prisjetiti se finala Kupa da budemo oprezni. Osijek dolazi potpuno rasterećen. Znaju igrati i morat ćemo pružiti svoj maksimum. Jasno je da nas ne zanima ništa osim tri boda, a želimo i dobru predstavu kako bismo Porto dočekali u sjajnom ozračju, naglasio je Dinamov trener Ante Čačić, koji pritom ističe kako je Osječane ove sezone gledao samo putem TV ekrana.

- Nema tu nekih velikih nepoznanica. Uostalom, dobro poznajem svojega prijatelja Mršića, oni će nas pokušati iznenaditi brzim kontranapadima nakon kvalitetnoga bloka. Uostalom, i imaju takav profil igrača.

Maksimirska će publika ovom prilikom imati priliku vidjeti kakav su profil igrača Čileanac Bryan Carrasco i Marcelo Brozović. Protiv Osijeka će upisati svoje prve minute u Dinamovu dresu.

- Carrasco je dobro fizički pripremljen i dobit će minutažu. Dobro je fizički pripremljen, no imali smo nekoliko problema. Po dolasku iz Čilea nekoliko se dana prilagođavao zbog vremenske razlike, tu je i jezična barijera, a nije imao prilike niti trenirati s cijelom momčadi, jer nismo bili na okupu… Ipak, po onome što je pokazao svakako zaslužuje već u petak dobiti prostor. I Brozović zaslužuje minutažu, ima i iskustvo igranja u Maksimiru, od novih suigrača dobro poznaje one s kojima je već igrao u Lokomotivi ili mladoj reprezentaciji pa neće biti problema.

U kakvom su se stanju vratili reprezentativci?

- Vida, Šimunić i Kelava već su u srijedu bili na treningu, no Beqiraj je došao tek poslijepodne i trebamo vidjeti u kakvom je stanju. Jako nas raduje to što su Vida i Šimunić u odličnoj formi, jer će u utakmicama Lige prvaka dosta toga ovisiti o igri naše obrane, dodao je Čačić.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.