Ante Čačić smatra da Bilić nije trebao zvati Sammira u reprezentaciju

Petak, 11. svibnja 2012. 15:46 Napisao/la  Z. G.

Sammir je sigurno kvalitetan igrač i potencijal koji zaslužuje mjesto u reprezentaciji, ali imao je poteškoća, nije uhvatio kontinuitet dobrih igara, objašnjava trener "modrih"

Slušate li Dinamova trenera Antu Čačića mogli biste pomisliti da čak niti on sam ne bi pozvao Sammira u reprezentaciju! Barem ne sad.

- Sammir je sigurno kvalitetan igrač i potencijal koji zaslužuje mjesto u reprezentaciji, ali imao je poteškoća, nije uhvatio kontinuitet dobrih igara… To ne znači da već u sljedećim akcijama neće biti pozvan. Naravno, tu je i Kovačić kao i još neki igrači koji će rasti, istaknuo je Čačić na temu popisa igrača kojeg je objavio izbornik Slaven Bilić.

- Ne bih se želio petljati u izbornikov posao, šest je godina na toj poziciji, ima dobar uvid u stanje, prati sve naše igrače i na kraju se odlučio za ovakav popis. To je njegova odluka, svi ti igrači i zaslužuju poziv. E, sad, je li se tu još netko mogao naći, pitanje je. To je u kompetenciji izbornika, nastavlja Čačić.

Bilić je jasno ustvrdio da nakon EP-a nema namjeru ostati na mjestu izbornika. Može li takva njegova objava biti problem za koheziju momčadi uoči Eura?

- Ne. To je čak i prilika da se igrači oduže izborniku kao i on njima. U Njemačkoj se puno unaprijed znalo tko će koga naslijediti pa to nije ostavljalo traga na nastupima. Možda je u ovom trenutku čak i bolje ovako, jer će igrači imati dodatni razlog da njihov zajednički rad i druženje okrune dobrom igrom i rezultatom, zaključuje trener "modrih".

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.