ANTE ČAČIĆ, TRENER DINAMA

Sammir već šest godina živi u "svom svijetu"

Subota, 11. kolovoza 2012. 15:36 Napisao/la  Z. G.

Velika je stvar za Maribor što već pet godina vjeruje istom treneru. To je nezamislivo za ove prostore!, kaže Čačić

Dinamov je favorit u okršajima protiv Maribora u zadnjem pretkolu Lige prvaka, a Hajdukov je trener Mišo Krstičević - površan. Tako rezonira Dinamov trener Ante Čačić pri čemu svojeg splitskog kolegu nije prozvao površnim zbog trenerskog već zbog verbalnog opusa.

- Mislim da je velika stvar za Maribor što već pet godina vjeruje istom treneru. To je nešto nezamislivo za ove prostore! Darko Milanič ondje je složio kvalitetnu koncepciju koja odlično funkcionira. Njegovi se igrači dobro poznaju i u svakom trenutku znaju što žele i kako do toga doći. Međutim, mi smo u taj ždrijeb ušli kao nositelji, a to znači da smo i favoriti, istaknuo je Čačić.

Hajdukov mu je kolega Krstičević "zapeo" za uho nedavnom izjavom da Split ima najbolju momčad u Prvoj HNL. Uostalom, upravo taj Split u nedjelju gostuje u prvenstevnom okršaju u Maksimiru.

Takve su procjene, nakon samo dva kola, u najmanju ruku malo površne. Kvaliteta momčadi potvrđuje se osvajanjem trofeja, a Dinamo to radi već sedam godina u kontinuitetu. Neosporno je da Split ima potencijal, ali crta se povlači na kraju sezone, dodao je Dinamov trener.

Split je, dakako, zahtjevan suparnik, pogotovo ako se prisjetimo da je na samome startu prvenstva i zaprešićki Inter zgrabio bod u Maksimiru.

- Split je zahtjevan suparnik koji je već dvije godine konstantan u vrhu našega nogometa. Ovog su se ljeta igrački garnirali dovođenjem Bellea i Vojnovića. Ma, nama su sve prvenstvene utakmice iznimno važne, ali ova ima posebnu težinu. U sljedećim dvjema utakmicama protiv Splita i Zadra želimo stvoriti kvalitetnu podlogu za dolazak Maribora u Zagreb.

"Podlogu" će stvarati bez ozlijeđenih Kovačića i Krstanovića, a dvojben je i Calellov nastup zbog bolova u leđima. U momčad se vraćaju "fakini" Sammir i Pokrivač koji su odradili suspenziju zbog cjelonoćnih bravura na Jadranu.

- To ne znači da će njih dvojica zaigrati od prve minute. Kazne su prihvatili kao neminovnost. Jasno im je da su pogriješili, a sad se treningom i radom žele vratiti tamo gdje su bili. Sammirova je kazna visoka, ali svi znamo da mu to nije prvi put. On je, blago rečeno - "svoj". Već šest godina živi sam u "svom svijetu", a pomalo je i prazan nakon što je s Dinamom osvojio sve što se moglo osvojiti u Hrvatskoj. Osim toga, očito je da voli društvo i da je malo povodljiv. Baš zato dosad nije u potpunosti realizirao svoj potencijal, istaknuo je Čačić.

Zato će, pak, kapetan Milan Badelj svoj potencijal realizirati u njemačkom HSV-u. Dinamo će napustiti čim odigra uzvratnu utakmicu protiv Maribora 28. kolovoza u gostima.

- Badelj se i na startu ove sezone potvrdio kao pravi vođa ove momčadi. Uostalom, zbog toga je i dobio ponudu koja se ne može odbiti. Želim da s nama uđe u Ligu prvaka i ode sretan svom novom poslodavcu. Ali, poduzimam sve da ovaj Dinamo ne izgubi prepoznatljivost zbog odlaska jednog igrača.

Štoviše, Dinamo je prepoznatljiv i po tvrdnjama da, nakon odlaska ponajboljih igrača, ne namjerava angažirati gromka pojačanja. Iako su kuloari već lansirali Ivana Klasnića kao mogućeg novog plavog centarfora, to je još uvijek daleko od realizacije.

- U klubu nismo razgovarali o eventualnim pojačanjima. Kvalitetni su igrači u pravilu skupi, a one jeftinije teško je pronaći. Osim toga, svjesni smo da nema smisla dovoditi nekoga samo zato da možemo reći da smo doveli novoga igrača. Puno nam je bolje iskoristiti utakmice protiv Splita i Zadra za podizanje naših igrača iz drugoga plana do optimalnog stanja. Na taj ćemo način pojačati konkurenciju, a možda si i olakšamo put do Lige prvaka“, zaključio je Čačić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.