Ante Čačić, trener Dinama: S vodstvom kluba nisam razgovarao o svojem statusu

Petak, 27. srpnja 2012. 13:19 Napisao/la  Z. G.

Dojam da je Sheriff blaži suparnik od Ludogoreca. Ludogorec se pripremio baš za ovu fazu natjecanja, ali su se iscpili u prvom dijelu obiju utakmica, objašnjava trener "modrih"

Dinamov će trener u petak dobiti video zapis s prve Sheriffove utakmice protiv finskog Ulissesa. Dakle, u ovih će četiri, pet dana, koliko je ostalo do prvoga ogleda protiv moldavskoga prvaka u trećem pretkolu Lige prvaka Čačić morati dobro pregledati snimku, uočiti i analizirati vrline i mane suparnika, osmisliti ideju kako zaustaviti najopasnije suparničke akcije i na kraju cijeli taj plan detaljnu predstaviti igračima koji sve to potom, dakako, trebaju i uvježbati. I sve to u tih četiri, pet dana? Kako su izgledale takve "pripreme" imali smo prilike vidjeti u dvama ogledima protiv bugarskog Ludogoreca. No, prethodno "plavi" moraju popravti dojam i u HNL-u gdje su startali maksimirskim remijem protiv zeprešićkog Intera. U subotu gostuju kod Cibalije.

- Sad se moramo prešaltati na hrvatsko natjecanje, a ono je nama uvijek najvažnije. Imamo širi kadar za utakmicu, u konkurenciju se vraćaju Pivarić, Šimunić i Leko. Badelj je na terapiji, Sammir i Kovačić imaju problema sa stopalom, protiv Ludogoreca su igrali pod blokadom, objašnjava strateg Zagrepčana.

Maksimirski trener je podvukao da je Dinamov prolaz u treće pretkolo posve zaslužen i pritom dosjetljivo dobacio:

- Da se igralo dvaput po 20 minuta vjerojatno bi Ludogorec išao dalje!

Možda Sheriffu bude dosta dvaput po 90 minuta?

- U petak ćemo dobiti snimke prve utakmice, u nogometu je teško biti točan prognozer, ali je dojam da je Sheriff blaži suparnik od Ludogoreca, da smo dobili Levski ili CSKA bila bi bolja percepcija u javnosti. Ludogorec se pripremio baš za ovu fazu natjecanja, ali su se iscpili u prvom dijelu obiju utakmica.

Ako Dinamo tako često zabija pogotke u završnici utakmice i "sretno" uspijeva preokrenuti rezultat, onda to više, kako kaže Čačić, nije samo sreća.

- Nije slučajno da cijelo proljeće ova momčad preokreće rezultat, mi smo sreću "isprovocirali". Ako analizirate zadnju akciju, možete uočiti da Badelj nije histerično gurao loptu u suparnički šesnaeterac, nije niti Sammir, i Alispahić je loptu prebacio s noge na nogu kao da se igra peta minuta. Odnos igrača i trenera je vidljiv, promjenama smo dizali ritam igre iako nije bilo lako vraćati se. Nismo griješili kao u prvoj utakmici. Primili smo pogotke iz prekida i dvaput završili u minusu. Vratiti se na ovakav način može samo momčad puna samopouzdanja, fizički i taktički dobro pripremljena.

Bugari, pak, navodno pripremaju žalbu.

- Ne znam zbog čega bi se žalili. Na utakmici je mjerodavan jedino sučev sat, svako njihovo valjanje trajalo je minutu i pol, radili su teror nad utakmicom! Svaka čast sucu, nije mu bilo lako, shvaćam da su Bugari u šoku, jer su u objema utakmicam primili pogotke u sudačkoj nadoknadi, ali su i zabili na poklon gol za 2:1. Ma, Dinamo se za Bugare pokazao kao europski klub, rekao sam igračima na poluvremenu: ako ne primimo u prvih 10 minuta treći pogodak, prolazimo! Nema kod mene žuči zbog medijskih napisa, za vrijeme utakmice nisam razmišljao što će biti poslije niti sam izgubio glavu, radim posao pošteno, a razumijem i medije. Svatko gleda nogomet iz svoga kuta.

Čačić dodaje da s klupskim vrhom nije razgovarao o svojem statusu.

- Nisam poslije utakmice razgovarao s čelnicima kluba, uvijek sam uz momčad. Na svoju sam ruku rezervirao Vila Tinu i priopćio igračima da tamo idemo na spavanje poslije utakmice. Bili su malo zatečeni, onda su zapljeskali. Nisam očekivao da će biti ovako dramatično, ali sada je slađe.

Vjerojatno mu nisu baš "slatke" izjave novoga izbornika Igora Štimca, koji je nakon utakmice oštrije kritizirao Dinamovu igru i najavio da će ozbiljno razgovarati s maksimirskim braničem i reprezentativcem Šimom Vrsaljkom.

- Ne znam što je točno izjavio, ali ako ima potrebu razgovarati s nekim Dinamovim igračem, što bi mogao utjecati na koncepciju igre, nemam ništa protiv toga. Uostalom, svaki kolega ili novinar imaju pravo na svoj izričaj, ne doživljavam kritiku kao podmetanje, neki dijelovi izvedbe ne mogu zadovoljiti i pred tom činjenicom ne treba zatvarati oči, ali ih trebamo elimnirati kroz rad i selekciju, a ne padati u depresiju. Da je netko prije dva mjeseca rekao da će Chelsea biti prvak Europe ispao bi smiješan, zaključio je Čačić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.