ZAGREB POSTAO DRUGOLIGAŠ

Ćiro Blažević odlazi kao gubitnik nakon 45 godina

Subota, 11. svibnja 2013. 10:51 Napisao  I. V.

Zagreb u drugu ligu odveo 78-godišnji Ćiro Blažević, osebujan lik koji nikada nije znao cijeniti vlastito djelo

Sir Alex Ferguson prošli tjedan iznenadio je svjetsku javnost odlukom da nakon 27 godina provedenih na klupi Manchester Uniteda odlazi u mirovinu. Odluku je donio u 72. godini života nakon što je osvojio 38. trofej na Old Traffordu, Manchester United uvjerljivo je osvojio  titulu prvaka. Ferguson je jedan od najvećih nogometni trenera svih vremena, koji je za života dobio spomenik na pročelju Old Trafforda

 

Ćiro Blažević nikada neće dobiti spomenik na ulazu u Zagrebello. Porazom od Cibalije u 31. kolu, Zagreb  je nakon 22 godine postao drugoligaš. U povijesti će ostati zabilježeno da je Zagreb u drugu ligu odveo Ćiro Blažević, u 78. godini života trener svih trenera doživio je jedan od najvećih neuspjeha u bogatoj karijeri. Povrh svega, na pitanje hoće li Zagreb voditi u drugoj ligi Ćiro se predomišljao:

 

- Ne vjerujem, ne znam… Osjećam stravičnu tugu!

 

Ćiri se ne može predbaciti da se tijekom karijere nije znao nositi s teretom slave ili pokore, pošteno je prihvatio odgovornost za neuspjeh:

- I dalje tvrdim da Zagreb nema najgoru momčad lige. No, ispali smo, krivac sam ja zajedno s igračima. Predsjednik Medić osigurao je sve uvjete kakve jedna ambiciozna momčad mora imati. Ali, nismo uspjeli. Ako je netko kriv, onda sam to ja. Bio sam do sada poznat po tome da mogu podići moral svih momčadi u kojima sam radio, ali ovaj put nisam uspio. Ponavljam, predsjednik nije kriv, rekao je Ćiro.

Trener koji je karijeru počeo 1968. godine u Švicarskoj sjedio je na klupama pet  različitih reprezentacija (Švicarska, Hrvatska, Iran, BiH, U-23 Kina),  promijenio je sudbine 17 klubova. Najveće uspjehe ostvario je kao trener Dinama, kada je 1982. godine postao prvak bivše države, i kao izbornik Hrvatske, kada je 1998. osvojio broncu na SP.

Umjesto da jednog dana dobije brončani spomenik  na ulazu u  Kuću nogometa, nakon 45 godina karijere Ćiro iz nogometa odlazi kao gubitnik!  Ako na nekoj izlizanoj trenerskoj klupi i dalje ne  nastavi gaziti po  karijeri punoj kontroverznih poteza zbog kojih je postao osebujan lik koji nikada nije znao cijeniti vlastito djelo.

 

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.