Zoran Vulić, trener Splita: Zadovoljio bih se samo sa šest bodova uoči stanke, zasada razmišljam samo o Rijeci

Petak, 21. kolovoza 2015. 13:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Dolazi nam jedan kvalitetan protivnik koji nije otvorio prvenstvo onako kako je očekivao, možda ih je taj neuspjeh u Europi malo uzdrmao, ali sigurno se radi o vrlo dobroj ekipi, kaže Vulić

Nakon derbija na Maksimiru, pred nogometašima Splita je novi izazov, derbi utakmica u kojoj dočekuju Rijeku u Parku mladeži. Crveni se u ovom susretu žele iskupiti za poraz protiv Dinama, a trener Zoran Vulić uvjeren je da njegova momčad može doći do sva tri boda.

- Dolazi nam jedan kvalitetan protivnik koji nije otvorio prvenstvo onako kako je očekivao, možda ih je taj neuspjeh u Europi malo uzdrmao, ali sigurno se radi o vrlo dobroj ekipi. Neće nam biti lako, međutim pokazali smo da se možemo nositi sa svakim, pa se nadam da ćemo se uspješno nositi i s Rijekom. Imamo dobru, stabilnu, obranu i tu ne bi smjeli raditi neke preinake. Moramo samo pokazati da će ovdje u Splitu svakome biti teško igrati protiv nas, to je ono što sam želio na početku sezone i na čemu smo najviše radili. Dobra smo i kvalitetna momčad, imamo svoj stil igre, samo je bitno da damo sve od sebe u svakoj utakmici i onda se ne bojim za rezultat, najavio je trener Crvenih mali Jadranski derbi.

Rijeka dolazi bez Sharbinija i Lime, a Splitu pak nedostaju kartonirani Blagojević, Špehar, Miljković i Erceg.

- Rijeka ima širok kadar igrača, možda će se nama više osjetiti nedostatak Blagojevića, nego njima te dvojice. Nikada nisam puno gledao u protivnika jer uvijek je najvažnija moja momčad i način na koji će ona reagirati. Ako smo mi pravi, svejedno tko je s druge strane, kazao je Vulić i još jednom pohvalio Blagojevića koji igra u odličnoj formi na početku sezone.

- Obrana jako dobro stoji, ali nemamo glavnu polugicu ispred te obrane, Blagojevića koji je ovih šest utakmica odigrao fantastično. Usudio bih se reći, na reprezentativnom nivou. Ne volim puno raditi rošade u momčadi, mijenjati tri pozicije da bih dobio jednu, to se sigurno neće dogoditi, stoga moramo vidjeti tko će igrati umjesto njega, kaže Vulić.

Za kraj je trener Splita upitan da li bi se zadovoljio s četiri boda u dvije domaće utakmice prije reprezentativne stanke (Rijeka i Istra 1961).

- Zadovoljio bi se samo sa svih šest bodova, ali sada razmišljam samo o tome kako pobijediti Rijeku, zaključio je Vulić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.