Zoran Vulić, trener Splita: Prošla su tek dva kola, ali lijepo je biti na vrhu

Petak, 24. srpnja 2015. 18:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Doveli smo Pešića, ali on nema pravo nastupa još ovu utakmicu protiv Osijeka, kaže Vulić

Nogometaši Splita u subotu (21) dočekuju Osijek u Parku mladeži, susret je to trentno dvije vodeće momčadi prvenstva. Crveni su u prvom kolu vrlo uvjerljivo svladali Lokomotivu na svom terenu, a u drugoj utakmici osvojili su bod na gostovanju kod Hajduka. Zajedno s Osijekom imaju četiri boda na vrhu, a Zoran Vulić vjeruje kako je njegova momčad spremna za još jednu dobru partiju pred svojim navijačima.

- Prošla su tek dva kola, u ovoj fazi ne možeš reći ni da si prvi, ni da si zadnji, ali lijepo je biti na vrhu. Nastojat ćemo i ostati gore. Sastaju se dvije momčadi koje igraju sličan nogomet, Osijek se discipinirano brani u klasičnoj formaciji 4-4-2 zbog čega ne možemo očekivati laganu utakmicu protiv njih, međutim ja vjerujem u našu dobru prezentaciju i novu pobjedu, započeo je Vulić, koji je odmah upitan o eventualnim izostancima.

- Doveli smo Pešića, ali on nema pravo nastupa još ovu utakmicu, Miljković se tek ovu sedmicu priključio treninzima, nema Woona, Mršića i Ercega.

Iza Crvenih je utakmica na Poljudu, Vulićeva momčad odigrala je jako dobro u obrani, dok je u napadu nedostajao taj završni pas.

- Istina, nismo imali to zadnje dodavanje da budemo malo konkretniji prema naprijed, protiv Osijeka će nam to biti još potrebnije jer oni igraju drukčije od Hajduka. Osijek disciplinirano stoji na terenu, čekaju kontre i polukontre, teško ih je probiti ako nemaš točno dodavanje u završnici.

Upitan je Vulić i kako je zadovoljan napretkom igrača koji su u ovom prijelaznom roku stigli u Park mladeži.

- Dosta dobro su se uklopili, ali oni su tek na svojih 70 posto jer nisu prošli pripreme s nama. Kada budu potpuno spremni biti će to prava pojačanja za Split. Treba biti strpljiv s njima, oni će rasti iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ćemo se tamo do šesto kola potpuno uštimati.

Trener Crvenih očekuje da njegova momčad sutra bude dominantna, kao u utakmici s Lokomotivom.

- Takva mora biti svaka utakmica, posebno na našem terenu. Pokušali smo se mi nametnuti i protiv Hajduka, ali nismo uspjeli, Hajduk je na svom terenu agresivan i teško je protiv njih razviti svoj stil igre.

Za kraj je Vulić na inzistiranje "sedme sile" prokomentirao i europske nastupe hrvatskih klubova.

- Očekivao sam da će Hajduk i Dinamo proći dalje, šteta možda za Rijeku, imali su tu šansu na 2:0, ali nisu uspjeli, na Kantridi su napravili grešku u koracima. Što se tiče Lokomotive, mislim da je PAOK ipak puno kvalitetnija momčad, možda je rezultat malo previsok, ali teško je bilo za očekivati da će Lokomotiva ići dalje, zaključio je trener Splita.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.