Zoran Mamić: U nekim trenucima pokušavam dati svima minutažu pa nedostaje uigranosti

Nedjelja, 28. veljače 2016. 20:17 Napisao/la  SC

Nisam prezadovoljan. OK, pišu se bodovi i to je najvažnije. Ali nakon postignutog pogotka počeli smo se zezati, kaže Schildenfeld

Dinamo se pobjedom (1:0) nad Splitom vratio na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Rijeku. Pogotkom Marka Pjace modri su stigli do novih bodova.

- Split je bio čvrst, stabilan i kompaktan, kakav smo i mislili da će biti. Stvarali smo pritisak, imali par prilika koje nismo iskoristili, a u nastavku nismo bili tako organizirani i radili su nam dosta problema. Mislim da sam i ja pogriješio u nekim idejama, u nekim trenucima pokušavam dati svima minutažu pa nedostaje uigranosti. Jednostavno to više ne mogu tako raditi, kazao je trener Zoran Mamić.

- Trenutak inspiracije Marka Pjace je riješio danas utakmicu i to je razlika između Dinama i ostatka lige i čestitam im na pobjedi, rekao je nakon utakmice trener Splita Goran Sablić

- Bilo je malo teže nego što smo očekivali. Split nam je stvarao probleme kroz kontre i polukontre, a stajali su čvrsto i organizirano iza. Ali, najvažnija su tri boda. Presudio je sjajan gol Marka Pjace, vjerujem da će ih do kraja sezone zabiti još puno. Nisam prezadovoljan. OK, pišu se bodovi i to je najvažnije. Ali nakon postignutog pogotka počeli smo se zezati. Počeli igrati petom, prodavati tunele, to se ne smije događati. I onda nas Split u posljednjim minutama kontrira. To ne smijemo dopustiti. Znam da imamo kvalitetu, da smo puno bolji, tako da nikoga ne čudi što smo stigli do novih bodova, kaže Gordon Schildenfeld.

- Opet ista situacija, opet sam imao veliku prigodu u 39. minuti protiv Dinama. No, golman mi je dobro skratio kut i obranio moj pokušaj. Igrali smo pametno i disciplinirano, kvalitetno se branili i možemo biti ponosni na predstavu u Maksimiru. Pokazali smo da smo prava ekipa. No, presudila nam je individualna kvaliteta Marka Pjace, kaže Petar Franjić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.