Zoran Mamić: Rijeka je dobitak za naš nogomet, ali Dinamo odlučuje u subotnjoj utakmici

Petak, 05. prosinca 2014. 16:36 Napisao/la  SC

Mislim da imamo bolje igrače nego Rijeka, ali naravno da to treba pokazati na terenu. Nogomet je nepredvidiv, ali motiva nam sigurno neće nedostajati, kaže trener Mamić

Zoran Mamić uoči subotnje utakmice između Dinama i Rijeke jasno poručuje:

- Igramo protiv najboljeg protivnika u ligi, momčadi koja je izrasla u pravu ekipu i ulazimo u susret s maksimalnim respektom, ali i znanjem da igramo kod kuće i još uvijek sam siguran da je Dinamo taj koji odlučuje kakva će biti utakmica. Očekujemo pravu, čvrstu, dobru i agresivnu utakmicu. Mislim da imamo bolje igrače nego Rijeka, ali naravno da to treba pokazati na terenu. Nogomet je nepredvidiv, ali motiva nam sigurno neće nedostajati, kaže trener Mamić, koji je izbjegao prognozirati rasplet sezone:

- Mislim da je neozbiljno uoči utakmice 18. kola govoriti da bi pobjeda značila naslov prvaka. Imaju još dva kruga utakmica, puno je bodova u igri i idemo iz utakmice u utakmicu. Sigurno da je velika razlika dobiti ili izgubiti ovu utakmicu. Ako dobijemo stvaramo lijepu prednost ispred pratnje, a u slučaju poraza nam dolaze na jedan bod i napetost će samo rasti. Kako god završi derbi, mi moramo biti ozbiljni i koncentrirani u svim utakmicama do kraja. Rijeka je dobitak za naš nogomet, jer je liga interesantnija i volio bih da ima što više takvih momčadi. U regiji i medijima kod njih vlada euforija,  iako sam malo zavidan, jer je stanje oko nas drugačije, moram reći da mi je drago zbog toga jer je to dobro za sve nas, smatra Mamić.

Andrej Kramarić u subotu vjerojatno igra zadnju utakmicu u Maksimiru prije odlaska u inozemstvo:

- Dobro igra, zabija puno golova i ne smijemo mu dozvoliti da se "razmaše". Naravno, nije samo on zaslužan za golove i rezultate nego cijela momčad tako da moramo biti oprezni, kaže Mamić.

Standings provided by Sofascore