Zlatko Vujović: Za sada niti jedan hrvatski klub nije doveo nekog kapitalca

Srijeda, 19. srpnja 2023. 15:27 Napisao/la  Toni Bilić
Zlatko Vujović
Zlatko Vujović Foto: HNK Hajduk

Jedna od hajdukovih igračkih legendi, Zlatko Vujović, svojedobno je vrhunskom tjelesnom spremom i brzinom bio prototip napadača.

Vujović pomno prati zbivanja u hrvatskom nogometu, na početku je bez dlake na jeziku izrekao:

- Hrvatski klubovi nemaju novaca za dovođenje pravih kvalitetnih napadača, za sada niti jedan klub nije doveo nekog kapitalca, došli su igrački koji nisu mogli pronaći bolji, financijski bogatiji angažman, kaže Vujnović.

Hajduk je doveo pet novih igrača?

- Doveli su pet novih igrača, ali to nisu pojačanja, nego tek prinove. Bolje bi bilo da kupe jednog kvalitetnog igrača nego nekoliko igrača za sitniš, jer ti igrače ne garantiraju kvalitetniju igru. Doveli su pet igrača kojima su istekli ugovori s dosadašnjim klubovima. Hajduku fali nekoliko pravih pojačanja. Na taj način gomilaju igrače bez pravog razloga. Gdje su juniori koji su drugi u Europi? Nema ih nigdje! Gotovo svi su otišli na posudbe. Tko zna kako će se tamo razvijati, bojim se da će se malo tko vratiti u Hajduka izboriti mjesto u prvoj momčadi.

U petak se na maksimirskom travnjaku igra najveći hrvatski derbi?

- Utakmica Superkupa potvrdila je da Dinamo još uvijek najbolja momčad u HNL-u. Unatoč pobjedi i osvojenom trofeju, nisu me posebno impresionirali. Hajduk je trebao biti puno agresivniji. Prve utakmice u prvenstvu su u pravilu nezgodne, osim toga Leko i njegova momčad imaju strašno težak raspored, Dinamo u gostima, potom Rijeka kod kuće, te potom gostovanje na novom stadionu u Osijeku.

Rijeka i Osijek svoju priliku vrebaju iz drugog plana?

- Dinamo i Hajduku su naše dvije momčadi. Riječani su se preporodili od kako ih je preuzeo Jakirević, no i oni se nisu pojačali kvalitetim igračima. Igračima Osijeka navjeći motiv može biti igranje na novom stadionu na Pampasu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.