Željko Sopić: U Osijeku nas čeka jako zahtjevna utakmica bez obzira na trenutnu formu domaćina

Četvrtak, 30. studenog 2023. 14:53 Napisao/la  SC

Trener Bijelih na Opus areni sigurno ne može računati na Marka Pjacu i Bruna Godu. Pjaca bi se trebao vratiti za utakmicu s Rudešom

Željko Sopić
Željko Sopić Foto: Screenshot

Nogometaši Rijeke u subotu od 15 sati gostuju kod Osijeka na Opus areni.

- Mislim da nas u Osijeku čeka jedna jako zahtjevna utakmica, bez obzira na trenutnu formu Osijeka. Imao sam prilike igrati s Goricom na Opus Areni ove godine, odigrali smo jako dobru utakmicu, ali smo izgubili 0:1. Nadam se da nećemo odigrati tako dobru utakmicu, ali da ćemo osvojiti tri boda, odlučan je trener Rijeke Željko Sopić.

Subotnji dvoboj sigurno će preskočiti Marko Pjaca i Bruno Goda.

- Kontrolna magnetska rezonanca pokazala je da Pjaca sigurno neće nastupiti u Osijeku. Mislim da je realno da igra zadnje kolo protiv Rudeša. Da li je to pametno, to je sada druga stvar, ali budući da je to zadnja utakmica sezone... Prije te utakmice vrlo vjerojano neće moći, jer zdravstveno stanje nalaže da ne može ući u puni trening, pošto je ova druga magnetska pokazala neke probleme u listu. Iskreno se nadam da će biti spreman za utakmicu s Rudešom. Smolica i Niko Janković imali su manjih problema, ali nadam se da će obojica danas biti u treningu. Nedostaje nam još Goda, a ostali su svi spremni za dvoboj na Opus Areni, rekao je Sopić.

Rijeka već u utorak igra Kup utakmicu u Vinkovcima.

- Jako je teško pričati šta će biti u utorak. Procjenit ćemo stanje igrača koji će igrati veći dio utakmice protiv Osijeka i u odnosu na njihov umor, na vremenske prilike jer mislim da će u Vinkovcima biti oko nule, prilagoditi čemo cijelu momčad prolasku. Samo je prolazak u Kupu bitan, nitko te ne pita kako ćeš igrati, mišljenja je trener Rijeke koji će voditi sve igrače na put.

- Svi koji su zdravi idu na put, 23 plus tri golmana. Osim Pjace svi ostali će ići na put, i Goda. Za njegovu ozljedu ramena jedan doktor kaže da bi bilo najbolje ići konzervativnim putem, drugi kaže operacija. Rame mu treba u svakom duelu, pa ećemo ništa riskirati, poručio je Sopić.

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.