Željku Sopiću glupo je odgovarati na pitanje je li Rijeka prva zato što je liga slabija

Četvrtak, 02. studenog 2023. 13:35 Napisao/la  SC

Jedno te isto se ponavlja svaku godinu. Naši najbolji  igrači odlaze zato što klubovi nemaju novaca i moraju od nečega živjeti, kaže trener Rijeke

Željko Sopić
Željko Sopić Foto: Screenshot HNK Rijeka

Jesu li nogometaši Rijeke vodeća momčad Prve HNL zato što je liga slaba ili su nogometaši Rijeke vodeća momčad zato što Željko Sopić zna što radi, a Rijeka ipak ima kvalitetu dovoljnu da bi se ove godine upustila u borbu za naslov prvaka?

Što o tim pitanjima misli trener Rijeke Željko Sopić?

- Ništa ne mislim o tome. Na takve gluposti uopće mi je glupo odgovarati. Provlači se takva teza, pa provlače se i neke moje izjave iz konteksta i neke gluposti, pa uopće ne komentiram takve stvari. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ako je neko drugi na čelu ljestvice onda je liga slaba, ako je to opet netko drugi onda je sve super. Živimo u vrijeme u kojemu  svatko može napraviti podcast, pričati o bilo čemu i može analizirati bilo što. I onda se to vuče na temelju nekih stvari, rekao je trener Rijeke, pa nastavio u istom tonu:

- Ako ljudi tako misle OK, tako je kako je. Odigrali smo tek 12 kola, sada ćemo pričati o tome je li liga, dobra, slaba, je li ovo, je li ono. Jedno te isto se ponavlja svaku godinu. Naši najbolji  igrači odlaze zato što klubovi nemaju novaca i moraju od nečega živjeti, nastavio je Sopić.

Pravi je problem način financiranja klubova.

- Hrvatski sport zna za sponzorstva, ali iznimno malo, to je ne znam koji postotak proračuna, živi se od prodaje igrača i naravno da najbolji odlaze. Možete li zadržati najbolje igrače, bilo koji klub, uopće nije bitno? Recimo Lokomotiva, da mogu Kačavenda i Stojković ostati, uz još njih četiri, pet igrača, naravno da bi oni bili bolji. Ali ne mogu, treba se preživjeti, postoji neki proračun koji se puni prodajom igrača i naravno da će liga sve više i više u datom trenutku biti slabija, odnosno u datom trenutku bolja, ovisno o nekim stvarima. Prodavali su se i prije igrači, prodavat će se i iduće godine, ne vidim u tome nikakav problem. I dalje svih deset klubova želi biti na prvom mjestu, svih deset klubova želi igrati Europu, nitko ne želi ispasti. Ne vidim tu neki novi moment o kojem bi se trebalo diskutirati ili raspravljati.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.