SAČUVATI TRADICIJU VARTEKSA

Mamić i Šuker u akciji spašavanja NK-a Varaždin

Srijeda, 23. svibnja 2012. 15:13 Napisao/la  SC

HNS traži način da juniori i kadeti ostanu u Prvoj ligi, dok bi seniori mogli igrati 3. ligu, kaže Mamić

Čelnik Dinama Zdravko Mamić i budući predsjednik HNS-a Davor Šuker stigli su na čelu delegacije u Varaždin na sastanak s gradonačelnikom Goranom Habušem kako bi pokušali spasiti NK Varaždin. Prije sastanka ugostio ih je bivši trener Dinama Branko Ivanković u svom sportskom centru TTS, gdje su bili Damir Vrbanović, Robert Markulin, Ante Čačić, Stjepan Cvek, Zlatko Dalić i Damir Vrbanović. 

- Propušteni su mnogi rokovi da se klub pokuša spasiti, dogodilo se ono što sad ne možemo vratiti. Moramo sačuvati tradiciju jer je Varteks dao puno hrvatskom nogometu. HNS pokušava pronaći način da juniori i kadeti i dalje igraju u Prvoj ligi, dok bi se seniori u najboljoj varijanti mogli natjecati u trećoj ligi, rekao je Mamić nakon sastana s gradonačelnikom Habušem.

Jedna od verzija jest da bi Varaždin trebao postati Dinamova ispostava odnosno da se pokuša sačuvati varaždinski omladinski pogon.

- Nismo o tome razgovarali ali na to možete računati. Dinamu je stalo da se Varaždin što prije vrati na mjesto koje zaslužuje. Sviđa mi se pristup gradonačelnika Habuša, kazao je Mamić.

- Da smo prije razgovarali u ovakvom sastavu mnogo se toga moglo riješiti. Drago mi je da će omladinska škola ostati u istom natjecanju, za klub je najbolje da završi u stečaju, kazao je gradonačelnik Habuš.

- Bolje je da klub krene od početka u nižem rangu nego da u prvoj ligi ima problema. Želio bih pomoći, da treba igrati u Varteksu sutra bih zaigrao, kazao je Šuker.

Dakle, otpala je i zadnja mogućnost da klub ode u stečaj s preoblikovanjem čime bi Varaždin mogao igrati u drugoj ligi.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.