Zdravko Mamić demonstrativno napustio sudnicu tijekom svjedočenja Modrićeve punice

Ponedjeljak, 03. srpnja 2017. 14:13 Napisao/la  SC

Ona je bila već 80. svjedok, a nitko od njih još nije rekao nešto na moju štetu. Po svemu sudeći, presuda će biti oslobađajuća. Ovo me podsjeća na Kafkin Proces, rekao je Mamić

Zdravko Mamić izazvao je novi incident u osječkoj sudnici, iznerviran sudskim postupkom savjetnik Dinama verbalno se sukobio sa sucem Krušlinom i demontrativno  napustio sudnicu tijekom svjedočenja Vesne Juraić, računovotkinje Dinama i punice Luke Modrića.

Kao u svjedočenju Luke Modrića, sucu je bilo sporno zbog čega iskazi koje je Juraić dala u istražnom  postupku 2015. godine i tijekom suđenja u Osijeku nisu isti.

Juraić se isto kao Modrić drugačije očitovala na suđenju nego u iskazu prije dvije godine u vezi datuma potpisivanje aneksa ugovora između Dinama i Modrića temeljem kojega je bivši igrač Dinama dobio 50 posto  transfera u Tottenham.

Mamić je prvo protestirao zbog pritiska na svjedokinju tijekom ispitivanja, a kada je sudac Darko Krušlin počeo diktirati odgovor koji je svjedokinja dala, Zdravko Mamić ga je ispravio:

- Gospođa je kazala izričito ne, a ne da se ne sjeća, kazao je Mamić.

Kad ga je sudac opomenuo, Mamić je skočio i demonstrativno napustio sudnicu.

Sudac je zaključio da je Mamić sudnicu napustio bez odobrenja zbog čega je donio odluku o njegovom udaljavanju s ročišta do kraja procesa.

Novi odvjetnici braće Mamić, Ivan Stanić i Nikola Mandić, u više su navrata prekidali iskaz svjedokinje primjedbama da tužiteljstvo postavlja nedopuštena pitanja ili pitanja koja nisu povezana s predmetom glavne rasprave.

- Ako svjedok ne govori onako kako je to tužitelj zamislio, odmah kreću pritisci i manipulacije. USKOK interpretira iskaz i sastavlja zapisnik. Svjedok govori ono što želi i ono što zna, a USKOK to interpretira. Reagirao sam svaki puta kada je pitanje sugestivno te kada se pojedine riječi ne unesu u zapisnik. Sa mnom je jako teško, ja sam kirurški precizan. Nek' me izbacuju i kažnjavaju, ali dok sam živ borit ću se i tražiti svoja prava. Kada Modrić ne kaže ono što odgovara tužiteljstvu, to je skandal. Isto je kada im ne idu u prilog iskazi Lovrenovog oca ili gospođe Juraić. Ona je bila već 80. svjedok, a nitko od njih još nije rekao nešto na moju štetu. Po svemu sudeći, presuda će biti oslobađajuća. Ovo me podsjeća na Kafkin Proces, rekao je Mamić nakon što je izašao iz sudnice.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.