Zaustavljeno preuzimanje Osijeka, IPK odbio ponudu mađarskih investitora

Četvrtak, 28. siječnja 2016. 22:37 Napisao/la  SC

Žalostan sam što je Odbor donio odluku kojom odbija mogućnost prodaje dionica, kaže gradonačelnik Ivan Vrkić


Nakon sastanka odbora vjerovnika IPK odbijena je ponuda potencijalnog investitora u NK Osijek. Pred sam završetak dogovora i imenovanja novog vlasnika kluba, mađarske tvrtke Meszaros&Meszaros i njihovog partnera Ivana Meštrovića, na sastanku održanom u četvrtak upravni odbor IPK odbio je ponudu od 150 tisuća kuna za 9,72% dionica.

- Žalostan sam što je Odbor donio odluku kojom odbija mogućnost prodaje dionica. Ističem da mi je nevjerojatno da Grad Osijek, koji je najviše uložio u nogometni klub, najprije preko povjerenstva, a potom Gradskog vijeća, jednoglasno donosi odluku kojom prodaje svoje dionice ponuđenom kupcu, a da istodobno oni, koji su parcijalno ili na različite načine dolazili do dionica kalkuliraju i ne prihvaćaju činjenicu da se prodaju dionice i na taj način izravno cijeli proces zaustavljaju, a nogometni klub šalju u likvidaciju, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Sada treba čekati hoće li Mađari poslati novu ponudu ili pristati na većinski dio vlasništva bez IPK. Svojedobno su najavili da ih zanima isključivo paket s preko 75% dionica.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.