Zašto se Komisija za nogometne suce nije oglasila o suđenju Dalibora Mlakara?

Četvrtak, 18. veljače 2016. 12:47 Napisao  I. V.

Ako osječki arbitar Ante Vučemilović u nedjelju drastično pogriješi na štetu Rijeke, Komisija za nogometne suce ne treba se više sastajati do kraja ove sezone


Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a još uvijek se nije očitovala o suđenju Dalibora Mlakara u utakmici izmeđiu Zagreba i Dinama. Mlakar je u Kranjčevićevoj dosudio diskutabilni kazneni udarac zbog kojega je Dinamo pobijedio (2:1) i preuzeo vodstvo na ljestvici uoči derbija protiv Rijeke.

Iako je jedna sudačka odluka dovela u pitanje vjerodostojnost HNL-a, Komisija nogometnih sudaca još uvijek se nije oglasila uoči derbija 23. kola.

Članovi komisije (Dušan Kukić, predsjednik, Ante Kulušić, Božo Mamić, Dragutin, Vuk, Miroslav Vitković, Darko Cvitković, Predrag Borovec, Ivan Peraić i Ivan Košutć) sastaju se prigodno, suđenje obično analiziraju jednom mjesečno.

U normalnim okolnostima nema ni potrebe za češćim sastancima, ali atmosfera u HNL-u nije normalna nakon Mlakarove odluke u prvom kolu nastavka sezone.

U najavama borbe za titulu prvaka između Dinama i Rijeke tajna veza između vodećih struktura HNS-a i Dinama opet je postala tema javnih rasprava. Nije tajna da je Zdravko Mamić najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu kojemu je titula prvaka postala više poslovna nego sportska agenda.

Komisija za nogometne suce odmah bi morala stručno objasniti zašto Mamićevi poslovni interesi kolidiraju s dvojbenim sudačkim odlukama! Morala bi zaštiti suca utakmice 22. kola između Zagreba i Dinama da bi zaštitila suca utakmice 23. kola između Dinama i Rijeke...

Ako osječki arbitar Ante Vučemilović u nedjelju drastično pogriješi na štetu Rijeke, Komisija za nogometne suce ne treba se više sastajati do kraja ove sezone.

Nema potrebe!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.