OSIJEK - RIJEKA Zaostaje li ovakva momčad Rijeke za Osijekom trenutačno čak 13 bodova zbog slabosti trenera ili igrača?

Nedjelja, 21. veljače 2021. 10:54 Napisao/la  Igor Vranić

Odgovor ćemo saznati nakon utakmice bez obzira na rezultat, Rijeka u Velikoj Gorici navijestila početak kraja drugoga konfuznog razdoblja ove sezone

Zaostaje li ovakva momčad Rijeke za Osijekom trenutačno čak 13 bodova zbog slabosti trenera ili igrača?

Rijeka i Osijek danas (15) u Gradskom vrtu igraju treću međusobnu utakmicu u HNL-u, drugu u Gradskom vrtu.

Prvu utakmicu igrali su u Osijeku u 4. kolu, Rijeka je doživjela uvjerljiv poraz (0:3).

Od 37. minute Rijeka je igrala s desetoricom igrača, Zoran Arsenić isključen je kod rezultata 1:0.

Drugu utakmicu odigrali su u 13. kolu na Rujevici, utakmica je završila bez pobjednika (1:1).

Od 60. minute Rijeka je igrala s desetoricom igrača, Domagoj Pavičić isključen je kod rezultata 1:0.

U prvoj utakmici Rijeka je prolazila kroz prvo kaotično razdoblje ove sezone, tipično za mandat Simona Rožmana.

Pred početak europske sezone, Rijeka je prva četiri kola igrala daleko ispod objektivnih mogućnosti igrača.

Unatoč tome Rijeka je s igračem manje u Gradskom vrtu prema sadržaju igre djelovala bolje od Osijeka, koji je kaznio nekoliko individualnih pogrešaka riječke obrane, karakterističnih za učestala Rožmanova razdoblja tzv. napadačke igre bez obrane.

U takvim se Rožmanovim razdobljima već dvije sezone zaredom riječkoj momčadi događa slično što se u ovom razdoblju sezone događa momčadi Liverpoola.

Temeljne odrednice uspješne igre iste su na svim razinama od naše županijske do engleske Premierlige, Jurgen Klopp nikako da uspostavi obrambeni blok otkada je ostao bez standardnih stopera (van Dijk, Gomez)!

Iako Liverpoola ima ponajbolje napadače na svijetu, momčad je izgubila četiri uzastopne utakmice na Anfieldu, najbolji igrači očito su izgubili samopouzdanje.

Druga utakmica igrala se u razdoblju kada je Rijeka igrala najbolji nogomet ove sezone, toliko natjecateljski dobar da su probleme u utakmicama protiv Rijeke imale vrhunske momčadi poput Napolija i Real Sociedada.

U logičnom preispitivanju objektivnih mogućnosti pred početak europske sezone, Rožman se vratio osnovama nogometa, kroz europske utakmice profilirao je defenzivnu varijantu igre koju većina gledatelja ne voli gledati, ali je svi protivnici poštuju.

Rijeka je na vrhuncu europske sezone dosegnula takvu razinu igre da je na Rujevici s igračem manje bila opasnija od Osijeka, igrači su pucali po šavovima od samopouzdanja, riječka obrana izgledala je toliko pouzdano da je Osijek na Rujevici mogao izjednačiti samo atraktivnim pogotkom (Bočkaj), koji se događa jednom u dvadeset kola HNL-a.

Danas se igra treća međusobna utakmica uoči koje je Rijeka navijestila početak kraja drugoga konfuznog razdoblja ove sezone.

Nakon što je pobijedio Dinamo u Maksimiru načinom igre zbog kojega se Rijeka prometnula u kandidata za najviši plasman, Rožman je sedam utakmica zaredom tražio opravdanja za svoje zablude o napadu bez obrane.

 U strahu da će u Velikoj Gorici izgubiti šanse osvojiti treće mjesto u HNL-u na kraju sezone, Rožman se vratio osnovama iz europske sezone!

Gle čuda, Rijeka je bez uočljivih problema u Velikoj Gorici uspjela sačuvati mrežu u utakmici protiv druge najefikasnije momčadi HNL-a iza Dinama.

Uoči današnje utakmice nametnula se dilema: zaostaje li ovakva momčad Rijeka za Osijekom trenutačno čak 13 bodova zbog slabosti trenera ili igrača?

Odgovor ćemo saznati nakon utakmice bez obzira na rezultat!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.