ZAJEDNO NA ISTOKU

Torcida i Bad Blue Boysi udružili snage

Nedjelja, 01. prosinca 2013. 17:54 Napisao/la  SC

Na jugu se okupilo tek stotinjak navijača


Dugo će prvi dan prosinca ostati upamćen u memoriji navijača dva najveća hrvatska kluba. Na derbiju između Dinama i Hajduka (2:2) klubovi navijača zajedničkim su snagama skandirali protiv vodstva hrvatskog nogometa i time jasno poručili što misle o najnovijim mjerama ministra Željka Jovanovića koje u svom sadržaju imaju vaučere i ostala sredstva diskriminacije navijača.

Nakon što su se uz policijsku pratnju prije derbija zajedno uputili prema Maksimiru, navijači su svaku priliku koristili kako bi Zdravku Mamiću, HNS-u i svima ostalima na njihovom repertoaru poručili što misle. Takvo se zajedništvo između Torcide i BBB-a ne pamti u vremenima otkada je HNL-a.

Vaučerizacija je povukla tek stotinjak gledatelja na jug, a ostatak Hajdukove navijačke družine počeo se od jutarnjih sati okupljati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Navijački dekor bio je na razini, uz tek pokoju baklju i dimnu bombu, bez većih incidenata i ugrožavanja javnog reda i mira.

Zajedničkim navijanjem Torcide i BBB-a na istoku izgubio se svaki smisao provođenja vaučerizacije u budućnosti. Na južnoj je tribini bilo tek stotinjak navijača Hajduka koji su odlučili poštovati pravila nametnuta od strane Odbora za spriječavanje nereda na stadionima. Za očekivati je sličnu reakciju i na skorašnjoj kup-utakmici u srijedu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.