Vlada odobrila prijenos dugovanja HNK Šibenik na Grad Šibenik, čeka se deblokada računa i dug Hajduka

Četvrtak, 13. rujna 2012. 18:21 Napisao/la  SC

Osobno smatram da bi se naš račun trebao deblokirati i da nastavimo poslovati, provoditi preoblikovanje, a to znači i da rješavamo svoje obaveze, rekao je Goran Pauk, predsjednik Šibenika

Vlada Republika Hrvatske prihvatila je prijedlog odluke o o prijenosu potraživanja Ministarstva financija od Nogometnog kluba Šibenik na Grad Šibenik. Radi se o iznosu od 49,5 milijuna kuna, a to ujedno znači da će Grad Šibenik u zamjenu za spomenuti iznos dobiti svoj dio nakon preoblikovanja kluba.

- To je jedna od najbitnijih faza u procesu preoblikovanja. Obaveze koje imate prema državi, u ovom slučaju HNK Šibenik, prenose se na Grad Šibenik koji će u kasnijoj fazi postupka preoblikovanja temeljem takvog uloga dokapitalizirati društvo i postati ogromni većinski vlasnik u klubu koji će postati sportsko dioničko društvo, izjavio je Goran Pauk, predsjednik Šibenika, za Radio Šibenik.

Najbitnije je pitanje da li ova odluka Vlade otvara mogućnost deblokade računa i uplate 4,7 milijuna kuna od strane Hajduka za transfer Ante Rukavine.

- Pitanje je kako će završiti. Osobno smatram da bi se naš račun trebao deblokirati i da nastavimo poslovati, provoditi preoblikovanje, a to znači i da rješavamo svoje obaveze. S druge strane, imamo milijun i jedan tekući problem na tom putu i ja se nadam da ćemo ga uz dobrohotnost Disciplinske komisije uspjeti razriješiti jer smo klub koji je na pragu pretvaranja u nešto drugo, ustvrdio je Goran Pauk.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.