ŠIBENIK - RIJEKA Utakmica u Alkmaaru pobudila stare sumnje, nije moguće da igrači Rijeke odjednom opet ne valjaju

Nedjelja, 01. studenog 2020. 11:12 Napisao/la  Igor Vranić

U trima europskim  i dvjema utakmicama HNL-a, momčad Rijeke počela igrati najbolji natjecateljski nogomet u mandatu Simona Rožmana

Utakmica u Alkmaaru pobudila stare sumnje, nije moguće da igrači Rijeke odjednom opet ne valjaju

Rijeka danas (15) igra utakmicu 10. kola, utakmicom na Šubićevcu počinje drugi krug trokružnog natjecanja u HNL-u.

U prvom krugu Rijeka nije igrala protiv dvije vodeće momčadi (Dinamo, Gorica) i Hajduka, u jedinoj utakmici protiv momčadi iz gornjeg dijela ljestvice doživjela je poraz u Gradskom vrtu (Osijek 0:3).

U preostalih pet utakmica na Rujevici je ostvarila četiri pobjede, doživjela je poraz u Kranjčevićevoj (Lokomotiva 0:1).

U proteklom razdoblju Rijeka je bila usredotočena na europske utakmice, poslije dvije pobjede u kvalifikacijama (Kolos 2:0, Kopenhagen 1:0) doživjela je dva poraza u skupini (Real Sociedad 0:1, Alkmaar 1:4).

Nakon slaboga starta u HNL-a, dvije pobjede i dva poraza u prva četiri kola, u specifičnim uvjetima neočekivano je počela serija utakmica koja je odredila sezonu.

U trima europskim (Kolos, Kopenhagen, Real Sociedad) i dvjema utakmicama HNL-a (Slaven Belupo 2:0, Varaždin 2:1), momčad Rijeke počela je igrati najbolji natjecateljski nogomet u mandatu Simona Rožmana.

Najbolji igrači u kontinuitetu su počeli iskazivati realnu kvalitetu, trener je napokon standardizirao momčad čime je uspostavio prepoznatljivu igru iako je ostao bez bitnih igrača (Čolak, Halilović).

Momčad Rijeke koja je na visokoj razini odigrala tri europske utakmice (Kolos, Kopenhagen i Real Sociedad) pokazala je u dvjema utakmicama (Slaven Belupo, Varaždin) kvalitetu za najviši plasman u HNL-u.

A onda se dogodila utakmica (1:4) u Alkmaaru, koja je opet pobudila stare sumnje u igrače i trenera!

Praktično ista momčad (nedostajao samo Čerin) koja je igrala protiv Real Socideda, mora biti zadovoljna da rezultatski nije teže stradala u Alkmaaru!

Uoči današnje utakmice protiv Šibenika jedno je valjda svima jasno!

Nije moguće da odjednom opet ne valjaju igrači Rijeke koji su sat vremena protiv vodeće momčadi LaLige (Real Socidead) igrali nogomet na razini najboljih riječkih utakmica u Europskoj ligi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.