Varaždin će pokazati koliko se promijenio tonus momčadi Rijeke nakon Koprivnice

Nedjelja, 21. ožujka 2021. 12:52 Napisao  I. V.

Zadnja pobjeda na Rujevici ostvarena u studenom prošle godine u 11. kolu protiv Lokomotive koju je vodio Goran Tomić

Josip Drmić
Josip Drmić Foto: HNK Rijeka

Rijeka i Varaždin utakmicu 26. kola na Rujevici igraju od 15 sati, utakmica ima poseban natjecateljski naboj.

Sezona polako ulazi u završnicu, Rijeka iduće sezone Konferencijsku ligu može igrati kao pobjednik Kupa ili kao četvrtoplasirani klub u HNL-u.

Finale Kupa igra se 19. svibnja, zadnje kolo HNL-a na rasporedu je 22. svibnja.

S obzirom da Dinamo u završnici ove sezone igra sve bolje, Rijeka će puno teže obraniti titulu pobjednika Kupa nego osvojiti četvrto mjesto.

Izvjesno je da će Rijeka i Hajduk voditi neizvjesnu borbu za jedino preostalo mjesto u HNL-u koje može donijeti europski plasman.

Hajduk je u 26. kolu pobijedio Šibenik i stekao prednost zato što treba odigrati zaostalu utakmicu.

Budući da Hajduk zaostalu utakmicu 22. kola mora odigrati protiv Dinama, prednost nije baš velika.

S obzirom da Rijeka prolazi razdoblje reafirmacije pod vodstvom novog trenera Gorana Tomića, današnja utakmica protiv Varaždina posebno je zanimljiva zbog toga što će pokazati koliko se promijenio tonus momčadi Rijeke nakon pobjede u Koprivnici.

Rijeka ove sezone ima kroničnih problema kada u domaćim utakmicama treba igrati na tzv. postavljene obrane, bivši trener Simon Rožman nije uspio uspostaviti učinkoviti model napadačke igre, zadnja pobjeda na Rujevici ostvarena je u studenom prošle godine u 11. kolu protiv Lokomotive koju je vodio Goran Tomić.

Goran Tomić u Koprivnici je ostvario prvu pobjedu u HNL-u na klupi Rijeke, koja će promjenama u načinu igre dati drugačiji smisao ako danas ostvari prvu pobjedu na Rujevici.

U protivnom se nastavlja kriza!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.