Utakmice protiv Dinama, Osijeka i Hajduka pokazat će koliko vrijede novi igrači Rijeke

Petak, 02. rujna 2022. 16:41 Napisao/la  Igor Vranić

Rijeka istekom prijelaznog roka dovela čak desetoricu igrača, koji su uvršteni u roster na službenoj stranici

Nais Djouhra došao iz Real Sociedada
Nais Djouhra došao iz Real Sociedada

Rijeka večerašnjom utakmicom u Maksimiru počinje seriju utakmica protiv najboljih hrvatskih momčadi, redom igra protiv Dinama, Osijeka (10. rujna) i Hajduka (14. rujna).

Pogled na ljestvicu uoči večerašnje utakmice (20) protiv Dinama sugerira trenutačne odnose snaga, Rijeka na zadnjem mjestu čeka utakmicu protiv momčadi koja će idućeg tjedna na istom stadionu igrati protiv Chelseaja u Ligi prvaka.

U ovom razdoblju sezone čini se da Dinamo ima veće izglede pobijediti Chelsea nego što Rijeka večeras može osvojiti bod protiv Dinama iako je razlika u kvaliteti između Chelsea i Dinama otprilike ista kao razlika između Dinama i Rijeke.

Najveći riječki problem trenutačno je mentalno stanje igrača, razlike u kvaliteti postaju sve manje kako raste samopouzdanje igrača.

Rijeka je istekog prijelaznog roka dovela čak desetoricu igrača, koji su uvršteni u roster na službenoj stranici i još nekoliko igrača koji su dovedeni zbog nekih drugih razloga.

U rosteru su,
braniči: Mateo Pavlović, Matej Mitrović (ozljeda), Nikita Vlasenko, Alen Grgić
veznjaci: Mario Vrančić, Alen Halilović, Pablo Alvarez
bočni igrači: Gabriel Lunetta, Nais Djouahra
klasični napadač: Marko Djuričin

Trojica još nisu igrali, jedan (Vlasenko) je očito nespreman, dvojica (Djuričin, Lunetta) su stigli pred utakmicu protiv Dinama.

Rijeka je u svim utakmicama HNL-a do sada bila favorit, što novi igrači ničim nisu opravdali.

Alibije za slabe rezultate igrači Rijeke do sada su mogli tražiti u trenerima zbog kojih su izgubili samopouzdanje u utakmicama protiv slabijih protivnika, sada slijede utakmice u kojima igrači Rijeke ne mogu biti opterećeni rezultatima, jer igraju protiv objektivno boljih momčadi.

U utakmicama protiv slabijih momčadi igrači se mogu skrivati iza slabosti momčadi, u utakmicama protiv Dinama, Osijeka i Hajduka nema skrivanja.

Sada će se jasno vidjeti koliko vrijede novi igrači Rijeke.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.