DERBI NA RUJEVICI U pripremi današnje utakmice treba respektirati činjenicu da Dinamo ima kvalitetniju momčad od PAOK-a

Subota, 16. listopada 2021. 09:09 Napisao/la  Igor Vranić

Bude li Rijeka izgledala kompaktno kao u Solunu, šanse Dinama na Rujevici bit će svedene na pojedinačne pogreške u riječkoj obrani

Josip Drmić
Josip Drmić Foto: HNK Rijeka

Rijeka i Dinamo danas (17.05) igraju derbi 12. kola, na Rujevici igraju dvije vodeće momčadi HNL-a.

Uoči utakmice dviju momčadi koje ove sezone igraju izrazito efikasni nogomet ključ uspjeha ipak treba tražiti u obranama!

Utakmica 3. kola između Dinama i Rijeke (3:3) naslutila je kako će obje momčadi igrati u nastavku sezone.

Rijeka je u Maksimiru postignula tri vrlo atraktivna pogotka (Abass 2, Drmić) od kojih se ne može obraniti ni jedna klasična obrana.

S druge strane, Dinamo je postigao tri pogotka nakon pojedinačnih pogrešaka postavljene riječke obrane.

Napadački potencijali obiju momčadi su takvi da se pogodak uvijek može dogoditi, ni jedna se momčad na svijetu ne može uzdati da će u kontinuitetu postizati pogotke kao Rijeka u Maksimiru.

Dinamo je u utakmici protiv Rijeke primio polovicu svih pogodaka (6) u devet utakmica, Rijeka je u 10 utakmica primila 15 pogodaka.

Trener Goran Tomić ima problema u sastavljenu zadnje linije, nedostaju dvojica stopera (Galović, Krešić) i standardni desni branič (Tomečak).

Budući da učinkovita igra u obrani ne ovisi samo o igračima zadnje linije, u današnjoj će utakmici biti važnije kako će Tomić zatvarati (među)prostore ispred zadnje linije.

Tomiću je najvažnije da plitkom formacijom napade Dinama u zadnjoj trećini svede na što više statičnih duela, na otvorenom prostoru šanse braniča Rijeke u duelima s napadačima Dinama puno su manje.

Igrao je Tomić ove sezone na takav način vrlo uspješno protiv PAOK-a u prvoj utakmici (1:1) u Solunu, gdje je Rijeka ostala bez pobjede autogolom (Galešić) u 94. minuti.

Momčad PAOK-a u uzvratu (0:2) na Rujevici lakoćom je kaznila slabosti u riječkoj obrani.

Bude li Rijeka izgledala kompaktno kao u Solunu, šanse Dinama na Rujevici bit će svedene na pojedinačne pogreške u riječkoj obrani koje su ove sezone postale kronični problem na koje ni jedan trener ne može puno utjecati.

Rijeka u napadu ima takav potencijal da se pogreške u obrani mogu anulirati do određene razine igre, na razini utakmice protiv PAOK-a na Rujevici nisu se mogle sakriti.

U pripremi današnje utakmice treba respektirati činjenicu da Dinamo ima kvalitetniju momčad od PAOK-a.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.