U HNL-u šamaranje pred televizijskim kamerama nije kažnjivo

Ponedjeljak, 16. svibnja 2022. 08:03 Napisao/la  Igor Vranić

Grezda nije incidentan od jučer u HNL-u, riječ je o recedivistu, u lipnju 2020. godine u mix-zoni na Rujevici, Grezda je udario Marka Antonija Čolaka

Eros Grezda u omiljenoj situaciji
Eros Grezda u omiljenoj situaciji

Eros Grezda u 82. minuti namjerno je brutalno u duelu uletio u Stefana Ristovskog, dvojica su se igrača počela  kočoperiti, Grezda je izgubio živce, zamahnuo je prema Ristovskom, glavom je nekoliko puta nasrnuo na njega, gurao ga je loptom u glavu...

Nastao je metež, skočili su igrači obiju momčadi, priključili su se igrači s klupe, umiješali su se treneri...

Situacija se smirila, da bi Grezda u jednom trenutku pred televIzijskim kamerama opalio šamar Luki Menalu.

Opet je nastala gužva, naguravanje...

Sudac Mario Zebec na opće iznenađenje Grezdi je pokazao žuti karton, VAR u gužvi nije reagirao.

Da je do kraja utakmice Grezda zabio dva gola, Zebec bi izravno utjecao na rezultat, jer nije isključio napadača Šibenika.

Grezda nije incidentan od jučer u HNL-u, riječ je o recedivistu.

U lipnju 2020. godine u mix-zoni na Rujevici, nakon utakmice Osijeka i Rijeke, Grezda je udario Marka Antonija Čolaka:

- Po završetku utakmice, tijekom pisanja ovog zapisnika, delegatu utakmice je prijavljeno da je u prostoru stadiona Rujevica na parkiralištu ispred svlačionica došlo do fizičkog napada na način da je igrač NK Osijeka br. 11 Eros Grezda šakom u glavu udario igrača HNK Rijeka br. 17 Čolak Mirko Antonio, a zbog čega je intervenirala policija te u trenutku pisanja ovog zapisnika vršila službenu obradu istog događaja, zapisao je delegat utakmice na Rujevici.

U izvještaju delegata utakmice na Šubićevcu piše sljedeće:

- br. 16 Grezda Eros (389615) u 83. min (Naguravanje s protivničkim igračem broj 13 u prekidu igre).

U opisu događanja na utakmici delegat nije ni spomenuo višeminuti prekid, koji je izazvao Grezda, evo izvještaja:

- Organizacija utakmice u većem dijelu u skladu s Propozicijama natjecanja HT Prve lige za sezonu 21/22. i važećim Pravilnicima HNS-a. Sastanku pred utakmicu prisustvovao domaći i gostujući Povjerenik za sigurnost. Domaćin osigurao sve službe prema Propozicijama za sigurno odigravanje utakmice, te organizirao personaliziranu prodaju ulaznica. Sportske iskaznice igrača obiju momčadi pregledane i nisu uočene nepravilnosti. Predstavnici za ispunjenje uvjeta iz članka 15 stavak 8 Propozicija prijavljuju igrače, kod domaćina 6, 10, 18, 20, 88 i 95, a kod gostiju broj: 40, 5, 7, 12, 24 i 37. Obje klupe uglavnom fer i korektne. Domaći sa 5 opomenutih igrača. Gostujuća navijačka skupina "BBB" smještena na istočnoj tribini -južni dio (638 pripadnika) u 41. minuti pale jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini, dok od 70. do 73. minute pale oko 30 baklji od kojih su 13 baklji bačene na teren za igru kojom prilikom je prekinuta igra u trajanju od jedne minute i 30 sekundi, dok je 5 bačeno na prostor ispred iste tribine a ostale su dogorjele na tribini. Također sa prostora iste tribine u 17., 25., 29. i 61. minuti je bačena po jedna petarda. Ista skupina je tokom većeg dijela utakmice uz bučno navijanje uzvikivala povike neumjesnog sadržaja koji su također povremeno bili potpomognuti gledateljima sa zapadne tribine. U istom vremenu je sa područja zapadne tribine bačena je jedna dimna kutija koja je pravila dim tamne boje te jedna bljeskalica, a gdje su smješteni pomiješani domaći i gostujući navijači, te po završetku utakmice su bačene 3 baklje na teren za igru. Domaća navijačka skupina "Funcuti" smještena na južnom dijelu zapadne tribine (275 pripadnika) u 84. minuti pale dvije baklje koje su bačene na teren za igru a kojom prilikom je također prekinuta igra u trajanju od 30 sekundi. Nakon završetka utakmice sa područja zapadne tribine više osoba (200 do 300) je preskočilo zaštitnu ogradu te ušlo u teren za igru priključivši se slavlju gostujućih igrača ispred južnog dijela istočne tribine. Na utakmici korištena VAR tehnologija, napisao je delegat.

U engleskom nogometu igrači se za onakvo ponašanje strogo kažnjavaju na temelju televizijskih snimki i audio-zapisa, posebice se drastično kažnjavaju recedivisti poput Grezde.

U hrvatskom nogometu prag tolerancije je toliko visok da ni šamaranje pred televizijskim kamerama nije kažnjivo.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.