ALISPAHIĆ DOŠAO BESPLATNO

Tajne između Dinama i Rijeke postale javno dobro

Petak, 21. prosinca 2012. 19:07 Napisao  I. V.

Zdravko Mamić će sve darovati prije nego igrača!

Zdravko Mamić čestitao je Damiru Miškoviću predstojeće blagdane bianco ispisnicom za Mehmeda Alispahića, 25-godišnji povremeni reprezentativac BiH raskinuo je ugovor s Dinamom i potpisao ugovor s Rijekom desetak dana prije početka zimskog prijelaznog roka. Ozbiljni klubovi ozbiljne poslove dogovaraju prije rokova zadanim prijelaznim rokovima!

Alispahić je svakako ozbiljan posao za Rijeku, trener Elvis Scoria dobio je tip igrača kojim bi statistiku mogao oplemeniti igrom. Prema svemu što je pokazivao u dresu Šibenika do 2011. kada je prešao u Dinamo, Alispahić bi trebao predstavljati pojačanje za Rijeku. U Dinamu se nije iskazao budući da je konkurencija na središnjim pozicijama u momčadi prvaka bila prejaka.

Zanimljivija od samog Alispahića je pozadina transfera budući da igrač Dinama u Rijeku dolazi besplatno! Osim što je Alispahić bio pod ugovorom s Dinamom, u zimskom prijelaznom roku ni tzv. amateri ne mogu odlaziti bez dozvola matičnih klubova. Svi koji poznaju Zdravka Mamića znaju da je izvršni dopredsjednik Dinama širokogrudna osoba, koja će rado pomoći u nevolji. Sve će darovati prije nego – igrača! Za nekoga tko uspješno živi od kupoprodaje igrača više od dvadeset godina, darovanje igrača znači preispitivanje poslovne savjesti. Mamićeva je savjest čista, što je pokazao dolaskom na gala-večeru HNK-a Rijeka.

Od kraja sedamdesetih, kada su se prve Bijele noći počele održavati u Malom Lošinju, do gala-večere Zajedno smo Rijeka, koja se u četvrtak održala u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, Mamić je postao prvi visokopozicionirani čelnik Dinama, koji se pojavio na svečanosti riječkog nogometa. Time su tajne veze između Dinama i Rijeke postale javno dobro riječkog nogometa!

Zdravko Mamić i Damir Mišković odavno komuniciraju prisnije nego što nalažu poslovni uzusi i sigurno ne razgovaraju samo o Mehmedu Alispahiću ili Anasu Shabriniju. Povrh toga Mamići su rado viđeni gosti u društvu Predraga Slobode, Zoran Mamić bio je ljetos na svadbi Slobodina sina u Opatiji. Platonska veza Rijeke s nogometnom središnjicom bila je mnogo jača nego što su mnogi mogli pretpostaviti i prije nego što su je Mamić i Mišković javno ozakonili Alispahićevim transferom.

U svakoj poslovnoj vezi morao postojati obostrana korist! Damir Mišković ima itekakve koristi od Alispahićeva dolaska, Rijeka je besplatno dobila vrhunskog igrača.

Vrijeme će pokazati kakve koristi ima Zdravko Mamić!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.