Torcida odustala od tužbe protiv Mamića, Janica je za navijače Hajduka političarka

Srijeda, 28. lipnja 2017. 12:12 Napisao/la  SC

 Što je Janica Kostelić očekivala od navijača Hajduka kad je došla na Brač? Sladoled?, rekli su iz Torcide.

Torcida je u Splitu održala izvanrednu press konferenciju nakon optužbi Zdravka Mamića na račun Udruge "Naš Hajduk".

U ime Torcide govorili su predstavnici navijačke skupine, predsjednik Torcide Željko Mamić, sadašnji i bivši tajnik Toni Baletić i Stipe Lekić te glasnogovornik Damir Gruić.

- Svaki napad na udrugu "Naš Hajduk“ je napad na Torcidu. Organizirali smo se kako bismo spasili klub i stojimo iza udruge "Naš Hajduk" od početka. Branit ćemo "Naš Hajduk“ do zadnje kapi krvi. Dolaze nove generacije i zbog njih trebamo ponoviti gdje je bio Hajduk kad je počela djelovati udruga „Naš Hajduk“. Bio je na 120 milijuna kuna duga. Prošle godine imali smo više od 40.000 članova, više nego svi sportski kolektivi zajedno, imamo i više navijača nego svi klubovi zajedno. Pa je li normalno da mi moramo pozivati državu da se poštuje jedan zakon? Svaka promjena krenula je iz Splita, ako treba, krenut će i ovaj put, naglasili su iz Torcide i nastavili o Janici Kostelić.

- Janica je za navijače Hajduka danas političarka. Mi je tako doživljavamo. Ona je na čelu središnjeg ureda za sport i nije napravila ništa da se sankcioniraju ljudi koji su protekle dvije godine ignorirali Zakon o sportu. Što je očekivala od navijača Hajduka kad je došla na Brač? Sladoled?, dodali su iz Torcide.

O huliganskom napadu na Mamića, kao i o tužbi protiv Mamića poručuju:

- Cijela Dalmacija je nezadovoljna, ljudima je pukao film i nitko ih ne može kontrolirati. Jedan pjeva „Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine", a drugi to isto želi pokazati. Gospodin Mamić nije spomenuo Torcidu u negativnom kontektsu, ali i da je, kao što je to učinio usporedivši udrugu "Naš Hajduk" s Cosa Nostrom, ne bismo ga tužili jer se ne želimo vući s njim po sudovima, zaključili su iz Torcide.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.