POLJUD

Torcida izvjesila sramotan transparent

Ponedjeljak, 25. veljače 2019. 20:47 Napisao/la  SC

Delegat ga nije prijavio u zapisniku

Transparent na Torcidinom sjeveru
Transparent na Torcidinom sjeveru

Navijači Hajduka su u nedjelju na utakmici protiv Gorice na ogradi na sjeveru poljudskog stadiona izvjesili sramotan transparent "Maxovi mesari".

"Maksovi mesari" bili su ustaški zločinci koji su pod zapovjedništvom Vjekoslava 'Maksa' Luburića činili velike zločine za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Luburić je bio zapovjednik logora Jasenovac koji je ostao zapamćen kao jedan od najstrašnijih logora pod ustaškim zapovjedništvom.

Ovo sigurno nisu dobre vijesti za klub iz Splita jer bi na Poljud mogla stići nova kazna ako netko prijavi klub.

- U subotu na utakmici na Poljudu između Hajduka i Gorice na sjevernoj tribini izvješen je i transparent s natpisom "Maxovi mesari" kojim se veličaju ustaški koljači iz pjesme 'Jasenovac i Gradiška Stara'. Ako su grafite na zidovima s takvim sadržajem pisali 'nepoznati počinitelji', na Poljudu su počinitelji bili vidljivi svima koji su ih htjeli vidjeti, pa i policiji. Dakle, nije bilo prepreka policijskom postupanju, rekla je Suzana Kačić-Bartulović, članica Predsjedništva SDP-a Split

Delegat susreta Dražen Posavec nije naveo transparent u službenom zapisniku susreta već se osvrnuo samo na navijanje.

"Ponašanje i navijanje gledatelja većim dijelom utakmice bilo je korektno, osim što je navijačka skupina Torcida u 61. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u vremenu od 81. - 84. minute zapalila 15 baklji koje su izgorile u gledalištu, te bacila dvije petarde na tartan stazu. Ista navijačka skupina u 92 minuti skandirala je "Hrvatska policija, mito i korupcija", stoji u zapažanju delegata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.