Vlado Čohar: Svi mi koji volimo Osijek ne možemo biti zadovoljni!

Petak, 06. rujna 2024. 12:29 Napisao/la  SC

Pročitaje kako je poznati riječki odbojkaš i bivši direktor Rijeke prokomentirao stanje u osječkom klubu

Vlado Čohar: Svi mi koji volimo Osijek ne možemo biti zadovoljni!
Foto: screenshot

Riječanin Vlado Čohar u razgovoru za Sportske novosti prokomentirao je stanje u osječkom klubu, koje nikada nije izgledalo konfuznije otkada je osječki klub postao strateško odlagalište kontaminiranog novca mađarskoga premijera Victora Orbana i njegova omiljenog tajkuna Lorinca Meszarosa, inače bivšega gradonačelnika Orbanova rodnog mjesta Felcsuta, koji je preko noći postao jedan od vodećih mađarskih poduzetnika kada ja Orban postao premijer.

Naravno da je za početak poznati riječki odbojkaš i bivši direktor Rijeke zajedno sa sportskim direktorom Joseo Botom od malih nogu navijao za Osijek:

- Svi mi koji volimo Osijek ne možemo biti zadovoljni, jer smo imali sasvim druga očekivanja. Kada smo u siječnju krenuli s Joseom Botom, koji je veliko nogometno ime, ni u ludilu nismo pomislili da ćemo već tako brzo imati deja vu prošle dvije sezone. Zaslužujemo da ljudi budu nezadovoljni i da nas kritiziraju, ali mislim da je NK Osijek izuzetno dobro organiziran klub, financijski stabilan i vjerujem da smo na pravom putu, da se možemo vratiti na pravi smjer te s nekoliko pobjeda vratiti vjeru jedni u druge... Ako ćemo suditi na temelju rezultata na terenu onda je vrlo lako donijeti drugi zaključak, no moram reći da je jako veliki rad učinjen u pozadini. Bota nije pao s Marsa, njegova i naša vizija dugoročne strategije su se poklopile... Naravno s aspekta trenutnih rezultata bilo bi očekivano reći: "Što to radiš, čovječe?", ali dugoročno vjerujemo da će ovo donijeti pozitivan rezultat. Također, za razliku od prošlih sezona ne želimo olako trošiti ljude, jer se pokazalo da sve te promjene i pogreške nisu donijele ništa novo. Vjerujemo da je ovo dobar odabir na početku novog četverogodišnjeg ciklusa, iako je tajming za izgovoriti tu rečenicu loš. No, prvenstvo ima 36 kola i svatko zaslužuje više vremena i podrške da bi mu se moglo suditi. Mislite da je nama i vlasniku jednostavno trpjeti ove, najgore moguće, šokove, kazao je Čohar.

- Kada se dogode promjene u momčadi, lako je da ti se dogodi ovo što se nama događa. Nije poželjno, ali je lako. Ne tako davno ista ta javnost je glorificirala Jose, jer je prije početka priprema doveo šest novih igrača i stožer i nitko nije govorio da je to greška. No, ono što se dogodilo odlaskom Miereza zaista je poremetilo filozofiju momčadi... Pustit ćemo da vidimo kako će se odraditi sljedeće utakmice, pa ćemo onda raditi nekakav rezime i to ne stihijski, jer na kraju sve ovisi o tome dobivaju li se utakmice ili ne. Ako se ne dobivaju, zna se koja je procedura, rekao je između ostalog Čohar.

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.