ALOJZIJE ŠUPRAHA TVRDI

Bebek je pogriješio dosudivši penal za Dinamo

Subota, 17. ožujka 2012. 19:57 Napisao/la  Z. G.

Zdravko Mamić protestirao zbog Šuprahina tv-komentara

Krasimir Balakov odmah je istaknuo najvažnije:

- Za mene Obšivač nije učinio prekršaj za kazneni udarac, vidjelo se da nema namjeru. Sudac je pogriješio, u derbijima se takav kazneni udarac ne sudi. Igračima nemam što prigovoriti, igrali su odgovorno, imali smo nekoliko jako dobrih prilika.  Da je Gabrić iskoristio svoju priliku u 18. minuti, poveli bismo 2:0 i time odredili drugačiji tijek utakmice. Mislim da smo imali bolje šanse od Dinama, koji je dominirao što je normalno u situaciji kada smo poveli i stekli samopouzdanje - kazao je Krasmir Balakov, tener Hajduka.

Naravno da je Ante Čačić vidio drugačije utakmicu i situaciju koja je prethodila Bebekovoj odluci:

- Meni se čini da je prekšaj za kazneni udarac postojao, vidi se namjera igrača da prekršajem zaustavi Krstanovića. Derbi je opravdao očekivanja, mi smo rano primili pogodak i od trenutka smo morali biti oprezni da ne dobijemo drugi pogodak. U karanteni smo gledali film od 17 minuta sa 20-ak situacija o svim slabostima i vrlinama uže Hajdukove obrane i napada, s naglaskom na Vukušića, Sharbinija i Gabrića… I onda dobijemo takav gol. Tijekom cijele utakmce smo dominirali, to je bio Dinamo kakav želim! Dio sada su nam prigovarali da osvajamo bodove, a ne igramo dobro. U derbiju smo igrali dobro i pobijedili i vjerojatno osigurali naslov prvaka. Ulazak Krstanovića nije bilo iznenađanje, svi znamo da je on gol-igrač. A ni Beqiraj nije loše igrao, ali ga nije htio pogodak. Još uvijek nismo i teoretski osvojili naslov prvaka, ali nakon ove će nam utakmice biti lakše igrati. Naravno, pobijedili smo pa je prisutno zadovoljstvo. Ali, ja sam zadovoljan iz više razloga. Igrali smo protiv najbolje momčadi u ligi. Najbolje nakon nas, naravno… Htjeli smo ovom utakmicom udariti pečat sedmom uzastopnom naslovu, u tome smo i uspjeli - smatra Ante Čačić, trener Dinama.

Ako bi netko trebao biti nepristran, onda je to svakako bivši sudac koji je Bebekovu odluku ovako prokomentirao:

- Vidjelo se da kontakta nogama nije bilo. Bilo je nekakvog kontakta rukama, ali se takav kontakt u ovakvim utakmicama ne sudi. Prema tom kriteriju svaki je duel bio prekršaj. Mislim da je Bebek pogriješio - rekao je  Alojzije Šupraha, bivši sudac u komentaru za TV.

 Zdravko Mamić energično je protestirao kod TV-ekipe koja je pratila maksimirski derbi. Došetao je do montažnoga studija podno južne i zapadne tribine i negodovao zbog načina kojim je analitičar suđenja, Alojzije Šupraha, protumačio jedanaesterac za Dinamovu pobjedu.  Dinamova su izvršnog predsjednika pritom, oštrim vokabularom, ispratili pripadnici Hajdukove organizirane navijačke skupine smještene na južnoj tribini. Mamić im je u prolazu samo zapljeskao

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.