PRVA LIGA 15

Varaždin suspendiran, iduće sezone igra županijsku ligu

Petak, 30. ožujka 2012. 18:56 Napisao  I. V.

Predsjednik Solomun najavio stečaj što znači da vjerovnici neće dobiti novac

Varaždin neće igrati utakmicu 24. kola protiv Cibalije, odlukom Disciplinske komisije HNS-a varaždinski klub drugi put u prvenstvu ne smije igrati jer nije podmirio obveze. Od petka 30. ožujka MAXtv Prva liga broji 15 klubova budući da je Varaždin automatski isključen iz natjecanja. Podsjetnika radi, Varaždin zbog suspenzije nije igrao utakmicu 19. kola protiv Rijeke.

- Nažalost, Varaždin nije drugi put ispunio obveze pa se smatra da je odustao od daljnjeg natjecanja. Sve utakmice koje je Varaždin do sada odigrao registriraju se postojećim rezultatima, a sve buduću utakmice bit će registrirane 3:0 u korist protivnika - kaže Vlado Iveta, pravnik HNS-a.

Nažalost za varaždinski nogomet, klub koji je prije desetak godina u Kupu kupova igrao protiv Aston Ville iduće sezone vjerojatno će igrati u županijskoj ligi:

- Za sada je na snazi samo suspenzija, kasnije slijedi ostala procedura. Ali prema pravilima Varaždin bi zaista trebao preseliti u županijsku ligu, zaključuje Iveta.

Varaždin  su u županijsku ligu preselili bivši igrači Igor Prahić i Milan Pavličić, kojima klub nije podmirio dugovanja. Predsjednik Varaždina Boris Solomun najavio da će u ponedjeljak pokrenuti stečajni postupak i time otklonio dvojbe, Varaždin će iduće sezone sigurno igrati u županijskom rangu a igrači po svemu sudeći u stečajnom postupku neće dobiti svoj novac.

- To ne znači da napuštam klub, ovo nije kraj nego početak borbe, rekao je Solomun.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.